små marmeladetærter
små tærter med marmelade

Lækre små tærter med marmelade, de er mega go, simpel med god. – du skulle prøve, at bage små marmeladetærter.

Jeg brugte en kvædemarmelade. Det siger jeg siger dig, de blev altså go. Du kan bruge din ynglings marmelade, om det er hindbær, kirsebær eller en helt tredje.

Små marmeladetærter har en lækker sprød bunde bagt med mandelmel. Fyldet er marmelade og et gitter af sprød dej.

Små marmeladetærter smager skønt både lun og kold med vanilje is, creme fraiche, Ymercreme eller flødeskum.

Andre lækre tærter : Hindbær tærte, Blodappelsin tærte, Sommertærte, Appelsintærte, Nektarintærte med brombær, Æbletærte, Pæretærte eller Brombærtærte

Tips

Der bliver fra 4 -6 småtærter med marmelade ud af denne opskrift. Det er lidt forskel på størrelserne af de små tærteforme. Jeg har brugt 4 små tærteforme med løs bund på ca. 10 cm.

Du kan også bruge små tærteforme uden løs bunde. De plejer at kan tages ud hvis du smører dem godt og lader den køle helt af inden du tager dem ud.

Du kan bruge en marmelade efter din smag. Jeg har brugt persisk kvædemarmelade til de små marmeladetærter, det kan anbefales….

Hvis du ikke ønsker mandelmel i dejen kan du udskifte det med 50 gr mel.



Små marmeladetærter



Tærtedej

200 gr mel

50 gr mandel mel

1 spsk. flormelis

125 gr smør

1 æg

fyld

Ca. 2 dl marmelade, efter smag ( se tips )



  1. Smuldre mel, mandelmel, flormelis og smør
  2. tilsæt æg.
  3. ælt dejen sammen og læg den lidt i køleskab.
  4. smør små tærteforme med løs bund ( se tips )
  5. Rul dejen og beklæd de små tærteforme med dejen inden i.
  6. læg stanniol over dejen i formene, hæld keramiske bagekugler, tørret bønnen eller ris oven på stanniolen. Bred dem ud
  7. bag tærtebunden i ca. 12 min ved 200 grader.
  8. afkøl tærtebundene lidt
  9. Fyld
  10. flyd marmelade i de bagte tærter
  11. pynt nu med dej strimler
  12. bag nu de små tærter med marmelade i en 200 gr varm ovn i ca. 8 minutter til de er fine brune
  13. lad tærterne afkøle lidt inden den forsigtigt løsnes fra kanten og sættes på et fint fad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *