
Pæretærte en simpel tærte med pærer. Det er en dejlig sprød tærtebund, som er bagt med lidt mandel mel. Hvor på der er lagt et lag pærer i tynde skiver, og lidt sukker intet andet.
Og den er mega go, simpel med god. – du skulle prøve, at bage en pæretærte til kaffen.
Tærte med pærer smager skønt både lun og kold med vanilje is, creme fraiche, Ymercreme eller flødeskum.
Andre lækre tærter : Hindbær tærte, Blodappelsin tærte, Sommertærte, Appelsintærte, Nektarintærte med brombær, Æbletærte eller Brombærtærte

Tips
En tærteform med løs bund på ca. Ø 25 cm eller en aflang på ca. 30 x 15 cm. passer til denne pæretærte. Du også kan bage den i et mindre tærtefad på ca. 25 cm, hvis du ikke vil havde ud på et fad.
Du kan bruge tørret ærter, ris, bønner eller keramiske bagekugler til at lægge oven på staniolen mens du bager tærtebunden. på den måde holder den formen.
Et godt tip er, at du kan bruge de sammen f.eks. tørret ærter mange gange. Afkøl dem helt. Hæld dem i et glas eller en tætsluttende dåse, men lad låget være åbent et par dag, inden du lukker glasset.
Hvis du vil lave tærtebunden uden mandelmel er her en go opskrift på en tærtebund uden mandelmel : Tærtedej til kage og desserter
Pæretærte
Tærtedej
200 gr mel
50 gr mandel mel
1 spsk. flormelis
125 gr smør
1 æg
fyld
3 pærer
6 spsk. sukker
- Smuldre mel, mandelmel, flormelis og smør
- tilsæt æg.
- ælt dejen sammen og læg den lidt i køleskab.
- smør en tærteform med lød bund ( ca. 25 cm eller en aflang ca. 30 x 15 ) let
- tryk dejen ud i tærteformen ( kan også rulles ud )
- Gem lidt til pynt oven på pæretærten.
- læg stanniol over dejen i formen, hæld keramiske bagekugler, tørret bønnen eller ris oven på stanniolen. Bred dem ud
- bag tærtebunden i ca. 18 min ved 200 grader.
- afkøl tærtebunden lidt
- Fyld
- vask pærerne
- skræl pærerne
- del den i kvarte og fjern kernehuset
- skær den i tynde både
- Drys 1 spsk. syltesukker på den nybagt tærtebund
- læg de tynde pærer både i et fint mønster ovenpå den bagte bund.
- drys nu resten af syltesukker ovenpå
- pynt nu æbletærten med det overskydende dej enten i strimler eller udstukket f.eks. hjerter, blomster mm
- drys evt. lidt sukker oven dejen
- bag æbletærten i en 200 gr varm ovn i ca. 14 minutter
- lad tærten afkøle lidt inden den forsigtigt løsnes fra kanten og sættes på et fint fad.
❤



