
Den her Appelsintærte har jeg bagt mange gange lige siden jeg var ung. Den smager himmelsk kold bare som den er, med et klat creme fraiche til…. eller pyntet med flødeskum og friske frugt. Det tager lidt tid at lave denne appelsin tærte, men det er absolut tiden være.
Lige nu er det appelsin tid så er det med at bruge alle de gode appelsiner i mens de er i sæson. De kan hurtig blive kedelig og tørre i det. Appelsiner er bedst fra jul til og med feb. De store græske appelsiner er absolut min favorit.
Andre gode opskrifter med appelsiner : Appelsintærte med marengstop, Appelsinkage, Appelsin trifli, Appelsin marmelade, Appelsin fromage eller Blodappelsin tærte
Se mit Tips: Sådan får du brugt citrus frugterne helt

Tips:
En tærteform på ca. 28 cm, passer fint til denne tærte. Jeg har brugt en tærteform med løs bund, men kan sagtens bages i en ret stor springform eller lignende.
Når du bager denne tættebund til appelsintærten. Kan du med fordel lægge et stykke staniol over den ubagt tærtebund. Hælde tørret ærter, bønner eller ris ovenpå staniolen. Som bages med, det holder på formen på tærtebunden og undgår buller. Man kan også købe specielle bage kugler.
Jeg har nogle tørret ærter, der kun bliver brugt til det . De er et par år gamle. Når de er kølet af efter, at havde være brugt kommer jeg dem tilbage i glasset og de er klar til næste gang..
Appelsintærte
Tærtedej:
200 gr mel
200 gr smør
2 spsk. sukker
1 æggeblommer
Appelsin creme:
6 æggeblommer
125 gr sukker
1 dl appelsinsaft
revet skal af en ½ øko appelsin
Fyld:
4 store eller 6 små øko appelsiner
1 spsk. perlesukker
Pynt
2 ½ dl piskefløde
appelsin stykker, kiwi, jordbær eller andet frugt</p>
/>
- Tærtedejen:
- Kom alle ingredienserne til tærtedejen i en skål
- hak det sammen med en kniv til smørret er væk i melet
- saml dejen med hænderne
- tryk dejen ud i en smurt tærteform ca. 28 cm, og sæt den koldt mindst times tid.
- Bag tærtebunden ved 225 grader i ca. 12 min. Se tips !!!!
- Appelsin creme:
- piske æggeblommer, sukker, appelsin saft og skal sammen i en tykbundet gryde.
- Cremen varmes op mens man pisker til den tykner , den må ikke koge.
- fordel appelsin cremen på den let afkølet tærtebund.
- Fyld:
- skær top og bund af appelsinerne og skær med en kniv skallen af sådan at det meste af hinderne er væk
- skær appelsinfileren ud, sådan at der ikke kommer hinder med.
- fjerne evt. kerne fra appelsin bådene.
- læg den ned i cremen
- drys med perlesukker
- bages i ca. 15 -20 min ved 225 grader
- Pynt
- Pisk fløden og pynt fint flødeskummet
- pynt med frisk frugt
❤