Drikke

Kirsebær likør


Hjemmelavet kirsebær likør

For et par år siden prøvede jeg, at lave kirsebær likør selv. Fordi det på det tidpunkt var svært , at finde en go kirsebærvin. Det var ikke rigtig moderne at drikke kirsebærvin, og dem der var på markedet var enten for sprittede eller smagte de af ingenting. Det mærke vi ellers havde sværget til smagte anderledens end det plejede. Vi fandt så ud af den nu blev lavet i polen. Egentligt lavede jeg en lille portion hjemmelavet likør til at bruges i julens kirsebærsovs mm. Men den blev altså go. Så nu bliver der lavet en større portion.

så har du kirsebær i haven. Så prøv at lave dejlig hjemmelavet kirsebær likør. Den smager himmelsk og er meget nem , at lave. Den skal blot stå og trække i mindste 3 måneder . Men det er også det hele hver. Du får en lækker kirsebær likør der smager af kirsebær med en dejlig afrundet mandelsmag. Måske du ikke kan lade være med , at smage på kirsebær likøren. Når du alligevel rør i den – det kan jeg ikke !!!

Det er nemt, at gå til du skal blot bruge kirsebær, rørsukker, 1 vaniljestang og vodka.

Prøv at lave en anden hjemmelave likør f.eks. : Solbær rom likør, Brombær likør og Orange likør

Tips

Især stevs bær og andre sure kirsebær er go til denne kirsebær likør. Sure kirsebær har en god smag og farve

Du behøver ikke udstene kirsebærerne, lad dem sidde i. De giver en dejlig afrundet mandel smag til kirsebær likøren.

Hvis du ikke vil lave så meget, kan du tage de bær du ønsker f.eks til 300 gr kirsebær, 300 gr rør sukker og 3 dl vodka + vaniljestang

I stedet for vodka kan du bruge Brøndum snaps



Kirsebær likør



700 gr  kirsebær  gerne sure kirsebær f.eks. stevs bær

700 gr rørsukker

1 vaniljestang ( flækket )

 1 flaske vodka



  1. Orden kirsebærerne, så der ikke er stilke, blade og dårlige bær med ( de skal ikke stenes ud )
  2. kom dem i et stort sylteglas, sammen ved den flækkede vanilje stang.
  3. hæld rørsukker over bærerne i sylteglasset.
  4. hæld nu vodka over og rør rundt med en ren ske.
  5. sæt glasset mørkt
  6. rør i glasset hver dag til sukkeret er helt opløst.
  7. lad glasset stå i mindst mørkt i 3 måneder.
  8. rør af og til i glasset eller ryst det.
  9. efter 3 måneder sies det gennem en fint masket si.
  10. hæld den hjemmelave likør på en ren flaske eller karaffel
  11. nu er den klar til at drikke

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×