Stuvet spidskål
[lotos_likes]
Stuvet spidskål og Mors frikadeller, det er rigtig klassisk dansk mormormad . – Og rigtig lækker sommermad det er det også.
Stuvet spidskål er nemt at lave….
Spidskål kan vist fås hele året, men jeg syntes kun man skal bruge de gode danske spidskål. De er i handel fra juni til oktober. Resten af året er der de dejlige danske hvidkål. Man kan bruge til stuvet hvidkål til frikadellerne. – Men det er helt anden måde man lave det på.
Tips
Du kan bruge flydende margarine eller smør det er en smags sag.
Er også godt til medister.
Opskriften på go frikadeller : Mors frikadeller
Stuvet spidskål
1 pænt stort spidskål
3 spsk. flydende margarine eller ca. 40 gr smør
4 spsk. mel
4 dl mælk
1 tsk. salt
frisk kværnet peber
sukker
- Fjern de yderste blade på spidskålet
- snit kålen mellem fint
- Smelt fedtstof i en tykbundet gryde.
- svits kålen til den begynder at falde sammen
- tag gryden fra varmen og drys mel over kålen i gryden
- rør melet god sammen med kålen
- kom mælk og salt i gryden og varm det op til det koger
- kog et par minutter mens du rør hele tiden.
- kog det til sovsen jævner og kålen er mør
- smag kålen til med salt, frisk kværnet peber og evt. lidt sukker
❤