Året på Bredstenen
mors frikadeller
efterårs retter,  forårs retter,  julefrokost,  Påske frokost,  sommer retter,  vinter retter

Mors frikadeller

[lotos_likes]

Er der noget som en go frikadelle ?? Med stuvet hvid eller spidskål til. Eller til en hyggelig frokost med rødkål. For ikke at glemme jule eller påskefrokosten, der skal være hjemmelave deller på bordet. Der er hundreder ja tusinde måder , at lave frikadeller på. Så her får du min opskrift på Mors frikadeller.

Frikadeller kan laves af hakket kalv eller flæsk, men jeg har altid lavet dem af hakket gris. Så er der løgene, nogle mener, at det ikke er rigtige frikadeller. Hvis løgene ikke revet. Men der har jeg altså en anden holdning. Det skal være fint hakket løg i vores frikadeller – basta!!!

Mors frikadeller

Tips

Lave dobbelt portion, frys dem ned i i små bøtter. Så er der frikadeller til madpakken og frokosten.

Frikadeller til julefrokosten kan laves i god tid og fryses ned i et ovnfast fad.

Der er bagepulver i mine frikadeller. Det gør jeg for de bliver lidt lettere i det. Men det kan undlades.



Mors frikadeller



600 gr hakket gris

2 æg

1 fint hakket løg

3 dl mælk

2 tsk salt

ca ½ tsk frisk kværnet peber

1 tsk bagepulver

½ tsk sukker

 1 knivspids  St muskatnød 

1 dl fint valset havregryn

3/4 dl rasp

ca. 1 dl hvedemel



  1. kom kød, fint hakket løg, æg, krydderier samt bagepulver i en rørskål.
  2. rør det godt sammen.
  3. tilsæt mælk og rør det godt i.
  4. rør nu havregryn og rasp i
  5. rør ny hvedemel i 
  6. lad frikadellefarsen hvile i køleskabet i mindst 1 time
  7. Er frikadellefarsen meget stiv i det  rør lidt mere mælk i.
  8. modsat lidt mere mel i hvis den er for lind i det.
  9. varm en pande op med margarine til det bruser
  10. lav en prøve smage frikadelle ved at sætte en skefylde frikadellefars på panden og tryk det fladt.
  11. steg den til den er gennemstegt og smag om der skal mere salt, peber eller muskat i.
  12. varm igen panden op og sæt frikadeller på panden med en ske dyppet i varmt vand.
  13. steg dellerne ved god varme og vend dem.
  14. skrue ned for varmen og steg til de er fine brune på begge sider.
  15. vend dem et par gange.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×