hyldeblomst koldskål
sommer desserter

Hyldeblomst koldskål


Hyldeblomst koldskål er en variant af den gode gamle koldskål. Et frisk pust af hyldeblomster og vanilje.

Koldskål er dejligt en varm dag, og nemt. Kan spises som dessert, mellemmåltid eller som ” aftensmad” på en rigtig varm sommer dag, hvor man ikke rigtigt har lyst til varmt mad.

Vi spiser lidt forskelligt i koldskålen f.eks. tvebakker, havregryn evt. ristet på en pande. Eller som de fleste gør kammerjunker. Der er meget stor forskel på smagen af købe kammerjunker. Der må man prøve sig frem og finde dem man bedst kan li.

hyldeblomst koldskål

Tips :

Brug gerne økologisk kærnemælk, den er lidt tykkere i konsistensen. Det gør at koldskålen bliver mere tyk i det og mere lækker.

prøv jordbære i skiver det gør den ekstra lækker 😋

Jeg har brugt noget af det hyldeblomstdrik jeg har lavet. Men du kan bruge en god købe hyldeblomstdrik.



Hyldeblomst koldskål



4 pasteuriseret æggeblommer ( 2 bægere )

2 spsk. sukker

10 spsk. ufortyndet hyldeblomstdrik se Hyldeblomstdrik

1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje

1 liter kærnemælk, gerne økologisk 



  1. Pisk æggeblommer, sukker, og vanilje hvidt og luftigt.
  2. Pisk hyldeblomstdrikken i.
  3. Tilsæt kærnemælken lidt ad gangen.
  4. Pisk til det er blandet helt.
  5. Serveres med tvebakker, kammerjunker eller havregryn ( evt. ristede ).

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×