Året på Bredstenen
Drikke,  saft sommer,  Syltning

Jordbær hyldeblomstdrik


jordbær hyldeblomstdrik

Når hylden blomster er det tid til at lave årets hyldebærblomstdrik. Ingen sommer uden Jordbær hyldeblomstdrik, smager skønt iskoldt på en varm sommerdag. Jordbærene giver hyldeblomst drikken en frisk smag og fornyelse af den traditionelle hyldeblomstdrik . Smager af sol og sommer. Et glas iskolde jordbær hyldeblomstdrik på en hed sommerdag er dejligt. Meget forfriskende og lækkert.

Hyldeblomstdrik er meget nemt , at lave. Hyldeblomsterne mm skal blot overhældes med kogende vand og trække i køleskab i 3 dag. Sies og kommes på flasker, så er det dejligt hyldeblomstdrik i køleskabet et stykke tid.

Hyldeblomstdrik kan laves i flere varianter blot med hyldeblomster Hyldeblomstdrik, med Rabarber Rabarber hyldeblomstdrik og denne med jordbær.

Tips:

Hvis du ikke kan finde vinsyre i supermarkederne, kan du bruge citronsyre i stedet for. Det er nogle gange svært , at finde citronsyre i hyldeblomst sæsonen.

Serveres opblandet med iskoldt vand eller danskvand med isterninger eller knust is.

I stedet for, at tilsætte atamon, kan du fryse saften ned i plast flasker eller lignede. Uden atamon er er hyldeblomstdrikken holdebar i køleskab ca. 1 uge.

Prøv også , at fryse jordbær hyldeblomst drikken i en isterningbakke. Kom en terning i et glas danskvand, og du har en dejlig forfriskende drik.

Husk , at bruge øko citroner, alm citroner er sprøjtet. Men økologiske citroner også nemme , at få fat i nu om dag.



Jordbær hyldeblomstdrik



Ca 30 ny udsprunget hyldeblomst skærme

500 gr rørsukker

1 kg sukkker

500 gr friske danske jordbær

3 øko citroner

40 gr vinsyre

2 liter kogende vand

1 tsk atamon



  1. Skyl hyldeblomster skærmene grundigt fri for små dyr og blade.
  2. Læg dem i en skål med låg ( 5 liter)
  3. Drys sukker og rørsukker over.
  4. Nib og skyl jordbærrene.
  5. Mos dem på en dybtallerken med en gaffel
  6. Hæld jordbær mosen over sukkeret i skålen.
  7. Skyl og skær citronerne i skiver.
  8. Læg skiverne over sukkeret.
  9. Drys vinsyre over.
  10. Hæld den kogene vand over.
  11. Rør grundigt rund til sukkeret er opløst.
  12. Tilsæt evt atamon og rør lidt
  13. Læg låg på og sæt det i køleskabet i 3 dage.
  14. Efter 3 dag sies saften igennem et rent klæde
  15. hældes på rengjort flasker, der er skyllet i Atamon.
  16. Opbevares i køleskab. Kan holde sig i 2 måneder.

×