Året på Bredstenen
rabarber hyldeblomstdrik
Drikke,  saft sommer,  Syltning

Rabarber hyldeblomstdrik


Ingen sommer uden rabarber hyldeblomstdrik, smager skønt iskoldt på en varm sommerdag. Rabarber giver hyldeblomst drikken en frisk smag og fornyelse af den traditionelle hyldeblomstdrik . Smager af sol og sommer. Et glas iskolde rabarber hyldeblomstdrik på en hed sommerdag er dejligt. Meget forfriskende og lækkert.

Hyldeblomstdrik er meget nemt , at lave. Hyldeblomsterne mm skal blot overhældes med kogende vand og trække i køleskab i 3 dag. Sies og kommes på flasker, så er det dejligt hyldeblomstdrik i køleskabet et stykke tid.

Hyldeblomstdrik kan laves i flere varianter blot med hyldeblomster Hyldeblomstdrik, med jordbær Jordbær hyldeblomstdrik og denne med rabarber.

Hyldeblomster skærm

Tips:

Vinrabarber giver rabarber hyldeblomstdrik smuk rød farve

Hvis du ikke kan finde citronsyre i supermarkederne, kan du bruge vinsyre i stedet for. Det er nogle gange svært , at finde citronsyre i hyldeblomst sæsonen.

Serveres opblandet med iskoldt vand eller danskvand med isterninger eller knust is.

I stedet for, at tilsætte atamon, kan du fryse saften ned i plast flasker eller lignede. Uden atamon er er hyldeblomstdrikken holdebar i køleskab ca. 1 uge.

Prøv også , at fryse rabarber hyldeblomst drikken i en isterningbakke. Kom en terning i et glas danskvand, og du har en dejlig forfriskende drik.

Husk , at bruge øko citroner, alm citroner er sprøjtet. Men økologiske citroner også nemme , at få fat i nu om dag.



Rabarber hyldeblomstdrik



ca. 30 ny udsprunget hyldeblomst skærme

400 gr rabarber ( gerne vin rabarbere )

2   store øko citroner 

500 gr rørsukker

1 kg sukker

30 gr citronsyre

2 l kogende vand

evt. 1 tsk. atamon



  1. Skyl hyldeblomst skærmene godt, fri for små dyr og blade.
  2. læg dem i en skål ( 5 l. )
  3. drys rør sukker og alm sukker over
  4. skyl rabarberne, og skær dem i tynde skiver. hæld dem over sukkeret i skålen.
  5. skyl citronerne og skær dem i skiver. Læg dem i skålen
  6. drys citronsyre over
  7. hæld kogende vand over og rør rundt til sukkeret er opløst.
  8. til sæt evt. Atamon.
  9. læg låg på skålen, og sæt den i køleskabet i 3 dag
  10. Efter 3 dag sies saften igennem et klæde
  11. hæles på rene atamon skyllede flasker.
  12. opbevares i køleskabet, kan holde sig i ca. 2 mdr..

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×