Rabarber hyldeblomstdrik
Ingen sommer uden rabarber hyldeblomstdrik eller hyldeblomstsaft, Smager skønt iskoldt på en varm sommerdag. Rabarber giver hyldeblomst drikken en frisk smag og fornyelse af den traditionelle hyldeblomstdrik . Smager af sol og sommer.
Et glas iskolde rabarber hyldeblomstdrik på en hed sommerdag er dejligt. Meget forfriskende og lækkert.
Hyldeblomstdrik er meget nemt , at lave. Hyldeblomsterne mm skal blot overhældes med kogende vand og trække i køleskab i 3 dag. Sies og kommes på flasker, så er det dejligt hyldeblomstdrik i køleskabet et stykke tid.
Hyldeblomstdrik kan laves i flere varianter blot med hyldeblomster Hyldeblomstdrik, med jordbær Jordbær hyldeblomstdrik og denne med rabarber.
Tips:
Vinrabarber giver rabarber hyldeblomstsaft smuk meget rød farve
Hvis du ikke kan finde citronsyre i supermarkederne, kan du bruge vinsyre i stedet for. Det er nogle gange svært , at finde citronsyre i hyldeblomst sæsonen.
Serveres opblandet med iskoldt vand eller danskvand med isterninger eller knust is.
I stedet for, at tilsætte atamon, kan du fryse saften ned i plast flasker eller lignede. Uden atamon er er hyldeblomstdrikken holdebar i køleskab ca. 1 uge.
Prøv også , at fryse rabarber hyldeblomst drikken i en isterningbakke. Kom en terning i et glas danskvand, og du har en dejlig forfriskende drik.
Husk , at bruge øko citroner, alm citroner er sprøjtet. Men økologiske citroner også nemme , at få fat i nu om dag.
Rabarber hyldeblomstdrik
ca. 30 ny udsprunget hyldeblomst skærme
400 gr rabarber ( gerne vin rabarbere )
2 store øko citroner
500 gr rørsukker
1 kg sukker
30 gr citronsyre
2 l kogende vand
evt. 1 tsk. atamon
- Skyl hyldeblomst skærmene godt, fri for små dyr og blade.
- læg dem i en skål ( 5 l. )
- drys rør sukker og alm sukker over
- skyl rabarberne, og skær dem i tynde skiver. hæld dem over sukkeret i skålen.
- skyl citronerne og skær dem i skiver. Læg dem i skålen
- drys citronsyre over
- hæld kogende vand over og rør rundt til sukkeret er opløst.
- til sæt evt. Atamon.
- læg låg på skålen, og sæt den i køleskabet i 3 dag
- Efter 3 dag sies saften igennem et klæde
- hæles på rene atamon skyllede flasker.
- opbevares i køleskabet, kan holde sig i ca. 2 mdr..
❤