Året på Bredstenen
jordbær trifli
Sankt Hans,  sommer desserter

jordbær trifli


jordbær trifli opskrift

Når jordbærere er i sæson, er sommeren der. Med lyse nætter og solsorten der fløjter sin sange om morgen lige uden for vinduet. Vi glæder os til de danske jordbær kommer frem. Uhm og en tur i jordbær bedet. Sådan et sol varmt modent jordbær det er simpelthen det bedste. For ikke , at tale om en Jordbær mad , uhm. Men er trifli med friske jordbær er og nu også hemmerigs mundfuld.

jordbær trifli en rigtig klassisk mormor dessert med friske jordbær, makroner og portvin. En lækker Vanilje creme pyntet med flødeskum. En lækker sommer dessert, som vi ofte får Sankt Hans aften, som ofte lige falder sammen med jordbær sæsonen.

Andre gode trifli opskrifter: Rabarber trifli, Blodappelsin trifli, eller Blomme trifli

Tips

Hvis jeg lave creme af cremepulver til trifli, hælder jeg det over jordbærrene så snart det er piske sammen første gang. så bliver det meget luftigt. Der står ellers man skal lad det stå 20 min og piske det op igen.

Små italiensk makroner kan være svære , at finde…. Finder du nogle så snyd ikke dig selv for , at prøve dem. De er mega go….

Portvin eller sherry kommes i efter smag og behag.



Jordbær trifli



ca. ½ kg jordbær

100 gr makroner gerne små italienske makroner

1 -3 spsk. portvin eller sherry

creme:

1 portion Vanilje creme eller kagecreme pulver til ½ l mælk. ( se tips )

Pynt

1/4 l piskefløde

jordbær, makroner eller f.eks. chokolade kringler



  1. Vanilje creme
  2. start med , at lave en portion Vanilje creme
  3. skyl og orden jordbærrene
  4. skær dem i skiver
  5. Læg dem i en skål
  6. knus makroner over jordbærrene.
  7. Hæld portvin eller sherry over
  8. bland det rundt med en ske.
  9. hæld vanilje cremen over jordbærrene i skålen.
  10. Pisk fløden og bred det over cremen.
  11. Pynt f eks med jordbær, chokolade kringler eller makroner
  12. Lad den stå og trække mindst 1 time.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×