Året på Bredstenen
grundopskrifter

Vanilje creme


sveske lagkage

Vanilje creme til lagkage og desserter.

Her er opskriften på en lækker vanilje creme, der er god til fyld i lagekager eller desserten. Den er ikke svær, at lave selvom der er husblads i cremen. Bliv ikke forskrækket for der husblads i , det kommer i den varme creme. så der er ingen fare for husblads klumper.

Der er masser af dejlig vanilje korn i cremen fra en vaniljestang. Man kan selvfølgelig bruge andet vanilje f.eks. vaniljepulver ( ca. 1/4 tsk. ) eller en rigtig go vaniljesukker. Vanilje ( sukker )

Inden cremen bruges til lagekagen mm vendes den med flødeskum, hvilket gør den extra lækker og fløjlsblød.



Vanilje creme:



5 blade husblas (  ½ portion = 2½ blade husblas )

5 dl mælk  ( ½ portion = 2½ mælk )

1 stang vanilje ( ½ portion = ½ vanilje atang )

4 æggeblommer ( ½ portion = 2 æggeblommer )

2 æg ( ½ portion =1 æg )

5 spsk sukker (½ portion =  2½  spsk. )

2 dl piskefløde. ( ½ portion = 1 dl piskefløde )



  1. udblød husblasen i vand.
  2. Skab kornene ud af vaniljestangen, og blad vaniljekornene i  lidt af sukkeret med en kniv.
  3. kom mælk , vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en tykbundet gryde.
  4. varm det op til det næsten koger, ta det fra varmen.
  5. pisk æg, æggeblommer og sukker hvidt og luftigt.
  6. Ta den tomme vaniljestang op af den varme mælk.
  7. piske æggemassen i dem varme mælk og varm det forsigtigt op til det tykner lidt ( det må ikke koge )
  8. knu husblas fri for det meste af vandet og kom det i den varme creme pisk godt.
  9. hæld det i en skål og stil det koldt pisk i det en gang i mellem men det stivner.
  10. når det er koldt og stivnet piskes cremen godt igennem.
  11. vend flødeskum af 2 dl piskefløde i.
  12. stil cremen koldt til den skal bruges.


Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×