Vanilje creme
Vanilje creme til lagkage og desserter.
Her er opskriften på en lækker vanilje creme, der er god til fyld i lagekager eller desserten. Den er ikke svær, at lave selvom der er husblads i cremen. Bliv ikke forskrækket for der husblads i , det kommer i den varme creme. så der er ingen fare for husblads klumper.
Der er masser af dejlig vanilje korn i cremen fra en vaniljestang. Man kan selvfølgelig bruge andet vanilje f.eks. vaniljepulver ( ca. 1/4 tsk. ) eller en rigtig go vaniljesukker. Vanilje ( sukker )
Inden cremen bruges til lagekagen mm vendes den med flødeskum, hvilket gør den extra lækker og fløjlsblød.
Vanilje creme:
5 blade husblas ( ½ portion = 2½ blade husblas )
5 dl mælk ( ½ portion = 2½ mælk )
1 stang vanilje ( ½ portion = ½ vanilje atang )
4 æggeblommer ( ½ portion = 2 æggeblommer )
2 æg ( ½ portion =1 æg )
5 spsk sukker (½ portion = 2½ spsk. )
2 dl piskefløde. ( ½ portion = 1 dl piskefløde )
- udblød husblasen i vand.
- Skab kornene ud af vaniljestangen, og blad vaniljekornene i lidt af sukkeret med en kniv.
- kom mælk , vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en tykbundet gryde.
- varm det op til det næsten koger, ta det fra varmen.
- pisk æg, æggeblommer og sukker hvidt og luftigt.
- Ta den tomme vaniljestang op af den varme mælk.
- piske æggemassen i dem varme mælk og varm det forsigtigt op til det tykner lidt ( det må ikke koge )
- knu husblas fri for det meste af vandet og kom det i den varme creme pisk godt.
- hæld det i en skål og stil det koldt pisk i det en gang i mellem men det stivner.
- når det er koldt og stivnet piskes cremen godt igennem.
- vend flødeskum af 2 dl piskefløde i.
- stil cremen koldt til den skal bruges.
❤