Lav dit eget bivokspapir
Kender du bivokspapir ??
Det er rigtig smart……. – Især hvis du ønsker at spare på dit plastik forbrug. Jeg bruger mindre og mindre plastik. Selvfølgelig er er ting hvor man bliver nødstil at bruge plastikposer. f.eks. til at fryse kød ned i og lignende. Bivokspapir kan erstatte meget husholdningsfilm og staniol. – Lav dit eget bivokspapir, af stof og bivoks……..
Bivokspapir er stof med bivoks. Man varme det op med hænderne rundt om f.eks. en skålen. På den måde kan du dække en skål i stedet for staniol eller film. Når du har brugt bivokspapiret, tørre man det af med en fugtig klud evt. med lidt opvaskemiddel på. Lader der ligge og tørre, og så er det klar til brug igen.
Jeg bruger det til at dække skåle, gryder, f.eks. ½ hvidkål og andre grøntsager, brød osv. Det er dog ikke egnet til råt kød og fisk. Kan også bruges til madpakken i stedet for madpapir og staniol.
Når bivoks papiret er helt nyt er det lidt stive i det. Det et lidt svære at varme op med hænderne. Så det lukker sig om skålen. Men efter et par gange er det meget nemmere.
Lav dit eget bivokspapir:
Man kan købe bivokspapir, men jeg syntes det er lidt dyrt. Når nu man kan lave det selv, af stof rester. Som f.eks. en gamle dug, skjorte, sengetøj eller en stof rest man alligevel har liggende. Bivoksen kan købes på nettet og findes i fast form man river af eller granulat . Bivoks kan købes her https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=43485&bannerid=52440&htmlurl=https://www.cchobby.dk/catalog/product/view/id/35818
Hjemmelavet bivokspapir:
Du skal bruge:
stof rester, en gammel dug, skjorte, eller måske sengetøj.
bivoks ( blok til at rive af eller granulat.)
bagepapir.
- Start med at klippe firkanter eller cirkler ud af stof. Husk nogle lidt store til at dække fade mm
- læg stoffet på en bageplade med bagepapir.
- drys/riv bivoks på stoffet. Det er lidt forskelligt hvor meget der skal til da noget stof suger meget.
- sæt bagepladen i en ca. 150 gr varm ovn til bivoksen er smeltet.
- ta bagepladen ud af ovnen.
- tag i eller to hjørner at den varme bivokspapir, og hold det over bagepapiret til det bliver stift Pas på det er varmt.
- tør det af med en fugtig klud
- så er det klart til brug !!!!
Tips:
Hvis der ikke bivoks nok på stoffet. Så alt stoffet er snasket helt til i bivoks. Kommes lidt mere på der hvor der mangler og tilbage i ovnen osv.
Bivokspapiret er lidt stive i det i starten. Men jo mere de bliver brugt jo mere smidige bliver de.
Man kan lægge et helt lag stof på bagepladen på engang. Drysse rigeligt med bivoks på og i ovnen som ovenfor…… – Men det anbefaler jeg ikke første gang du prøver.
❤