Året på Bredstenen
Hjemmelavet likør

Hyldeblomst likør


Hjemmelavet Hyldeblomst likør er meget nemt, at lave. Det smager af sommer, og har en fantastisk eftersmag af hyldeblomster.

Det er sommer når hylden blomster, med den smukke blomster skærme. Dem kan man også lave den skønneste Hyldeblomstdrik af. I flere udgaver endda udover den klassiske , f.eks. med jordbær, rabarber og ferskner.

Overhæld de frisk plukkede hyldeblomst klasser. Der er blandet med rørsukker, vanilje og citron i et sylteglas. Rør rundt i glasset et par dag, hvorefter det skal trække i 1 – 2 uger. – nemt. og enkelt

Hyldeblomst likør kan nydes til kaffe, bruges i desserter og mad mm.

Andre skønne hjemmelavet likører : Orange likør , Brombær likør, Solbær rom likør eller Kirsebær likør

Elderflowers La Botanique de J

Tips

Du kan snildt bruge Brøndum snaps i stedet for vodka til hjemmelavet hyldeblomst likør.

Alm sukker kan bruges i stedet for rørsukker.



Hyldeblomst likør



Ca. 10 store hyldeblomst skærme

200 gr rørsukker

2 skiver øko citron

½ stang vanilje i små stykker

2 ½ dl vodka



  1. kom hyldeblomster, rørsukker, citron skiver og vanilje i et rent sylteglas eller lignende.
  2. hæld vodka over hyldeblomster i glasset
  3. rør rund i glasset
  4. rør i glasset med en ren ske flere gange om dagen til sukkeret er helt opløst.
  5. lad det trække en uges tid eller 2.
  6. si likøren evt. gennem et klæde / kaffefilter
  7. hæld likøren på en fin flaske.
  8. opbevares køligt og mørkt

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×