Sankt Hans,  sommer desserter

Hyldeblomst is


hyædebloms

Skøn hjemmelavet Hyldeblomst is, lavet af fløde og Hyldeblomstdrik. En dejlig forfriskende is med skøn hyldeblomst smag. Hyldeblomst is er go til en frisk isvaffel eller dessert.

Jeg har lavet is med hyldeblomst, på en ismaskine, men den kan sagtens laves på den gode gammeldags måde. Blot sæt skålen med ismassen i fryseren og rør i den ca. hver ½ time til den har en konsistens som softice.

Andre gode opskrifter med hyldeblomstdrik : Hyldeblomst koldskål eller Sommer marmelade

Sage the smart scoop ismaskine

Tips

Jeg har lånt min datters lækre sage smart scoop ismaskine hun fik i fødselsdagsgave….. Jeg måtte altså prøve at lave is på ismaskine, nu den stod her indtil hun kan få den hjem. En lækker sag, der bimler med en klokke når der skal tilsættes fyld, og når den er færdig.

Jeg har ellers kun lavet is på ismaskine min Kenwood. Men det er sådan en, hvor man fryser en skål ned til den er frossen. Men denne her en en men kompressor, der bar skal sættes i stikkontakten. Den holder øje med konsistensen af isen og kan holde den kold i op til 3 timer. Maskinen er meget simplet at betjene… 12 forindstillet programmer…… – En rigtig lækker maskine, som skal prøves et par gange til inden hun henter den hjem. Jeg tænker på at købe en selv – en sage ismaskine

Har du ikke en ismaskine, kan du sagtens lave hjemmelavet hyldeblomst is. Sæt skålen i fryseren og rør jævnlig gerne hver ½ time til den er som lidt ligesom softice.



Hyldeblomst is



½ liter fløde

4 æggeblommer

2 spsk. flormelis

½ stang vanilje se Vanilje

2 dl koncentrat  Hyldeblomstdrik

1 dl ymer



  1. is massen
  2. Pisk flødeskum af fløden
  3. pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn fra vaniljestangen til det er luftigt og hvidt.
  4. bland forsigtigt den piske fløde i æggemassen
  5. bland hyldeblomstdrik og ymer i.
  6. hæld is massen i ismaskinen. ( se tips )
  7. kør den til den er lidt som softice.
  8. kom den i en form f.eks. en sandkageform eller plast boks der kan gå i fryseren.
  9. skynd dig at sæt den i fryseren.
  10. lad den fryse i mindst et par timer inden du bruger af issen.
  11. ta den op af fryseren of stil den på køkkenbordet lidt
  12. lav kugler af issen, som er perfekte i en isvaffel eller i et højt glas f.eks.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×