Sommer marmelade
Jordbær, rabarber og hyldeblomster. Det emmer af sommer og sol. Det er lige hvad der er i denne her sommer marmelade. Sommer og sol på glas.
Sommer marmeladen har en rigtig smuk farve og smager skønt. Lidt syrligt sødt af jordbær, med en svag smage rabarber, vanilje og hyldeblomster. På et stykke nybagt franskbrød så er der ikke et øje tørt. En helt himmerigs mundfulde af sol og sommer.
Tips
Jeg har brugt hjemmelavet hyldeblomstdrik, men en god købe en kan bruges.
Du kan bruge friske bær eller frosne optøet bær. Hvis du bruge optøet bær. lag dem i en gryde aften før sæt dem koldt . Næste dag er det blot , at tilsætte syltesukker til gryden. Bær saften skal ikke hældes fra, men blive i gryden.
jeg bruger altid syltesukker. Der lykkes hver gang, og der skal ikke tilsættes atamon i selve marmeladen. Kun glassene skal skylles i atamon. Men du kan også skylle glassene i en eller anden form for spiritus f.eks. rom, cognac eller whisky. Så behøver du slet ikke at bruge atamon.
Mos bærrene lidt med en kartoffelmoser, så svømmer de ikke til overfladen. Men bliver fordelt rundt i glasset.
Sommer marmelade
500 gr friske jordbær
400 gr rabarber
1 dl ublandet hyldeblomstdrik se Hyldeblomstdrik
1/4 tsk vaniljepulver eller 1 tsk go vaniljesukker se Vanilje
1 kg syltesukker
atamon eller spiritus til skylning af glas.
- nip jordbærrene og skyl dem
- skyl og skær rabarberne i små stykker.
- kom rabarber, jordbær, vanilje og ufortyndet hyldeblomstdrik i en gryde.
- hæld syltesukkeret i gryden og varme det langsomt op til det koger under omrøring.
- kog det i 2 min.
- tag det fra varmen
- Mos evt. bærrene lidt ud med en kartoffelmoser.
- hæld det straks på rengjorte og atamon/spiritus skyllede glas.
- Luk straks glassene med tæt sluttende låg.
- stil glassene på et viskestykke til de er kolde.
❤