få friske sprøde asparges
Gode idéer,  Haven

Friske sprøde asparges


Undgår, at dine asparges bliver slatne og kedelige inden du skal bruge dem……. – Med et nemt lille fif – altid friske sprøde asparges…….

Asparges

Asparges er en flere årig plante, som man fint kan dyrke i sin have. Høste dine egne friske asparges i perioden maj og juni.

cup with fresh green asparagus on white table
Photo by Karolina Grabowska on Pexels.com

Forskellen på grønne og hvide asparges er, at grønne asparges dukker op jorden og får sol. Mens hvide asparges dyrkes i en jordvold. Høstes med et aspargesjern inden de for sol. Det er de grønne asparges det nemmest, at dyrke i haven. De hvide kræver noget mere.

Sea asparagus illustration from Les liliacées (1805) by Pierre Joseph Redouté (1759-1840). Original from New York Public Library. Digitally enhanced by rawpixel.

Man skal bare huske ikke plukke friske asparges de første par år. Efter man har plantet dem. Men ventetiden er absolut det hele vær. For derefter kan man høste friske asparges fra samme plante i op til 25 år.

Man bør heller ikke plukke asparges efter Sankt hans. Men lade den stå og bliver til flotte grønne duske. De er til gengæld meget dekorative grønt indslag i en smuk sommerbuket fra haven.

Sådan får du friske sprøde asparges

Har du asparges i haven eller her du købt et bundt dejlige friske sprøde asparges. Kender du så det, man lægger et bundt asparges i grøntskuffen i køleskabet. De bliver hurtigt slatne og kedelige?? Men det er der et godt råd for.

friske sprøde asparges
grønne asparges i glas med og pose på

Det gode råd er simpelt:


Sæt de friske asparges, i et glas koldt vand i køleskabt. Med en lille dybfrostpose over. Så beholder de sprødheden i flere dage. Du skal blot skift vand en gang i mellem.

enkelt og nemt.


Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×