Lenes sommer pizza
Sidst i april var vi på besøg hos vores datter i Århus. Der fik vi denne pizza, med kartofler, grønne asparges, persille pesto og serranoskinke. Det smagte bare helt fantastisk……. Så jeg har tyv stjålet denne ide til Lenes sommer pizza fra min datter. Det ved hun godt 😉 Men den var altså go .
Lækker sprøde pizzabund med fylde af nye kartofler, friske grønne asparges, serranoskinke og persille pesto. Lenes sommer pizza er rigtig sommermad, nu hvor friske danske grønne asparges og nye kartofler er kommet frem.
Tips
Der bliver 2 stk. pizza med asparges ud af denne portion.
Hvis du kommer 40 gr gær og lunket vand i til pizza dejen. Skal den ikke hæve mere ca. 1 time eller til dobbelt størrelse.
Du kan sagtens bruge en færdig persille pesto fra supermarkedet.
Driller persille pestoen i blenderen kom lidt vand ved. Så går det snildt.
Kartoflerne behøves ikke , at være nye . Små ” gamle” kartofler kan sagtens bruges.
Lenes sommer pizza
Dej:
10 gr gær
3 dl koldt vand
1 tsk. olie
1 tsk. salt
500 gr pizza mel
Persille pesto:
En håndfuld persille
50 gr valnødder
50 gr revet fast ost ( f.eks. Vesterhav ost )
1 dl olie
1 spsk. sherry eddike
salt og frisk kværnet peber
citronsaft</p>
Fyld:
1 bæger Mascarpone ( 250 gr )
150 gr friske grønne asparges
250 gr små nye kartofler i tynde skiver
ca. 80 gr serranoskinke i tynde skiver
- Dej:
- Udrør gæren i koldt vand
- tilsæt salt og olie
- ælt pizzamel i gærblandingen og ælte den godt , gerne på en rørmaskine i ca. 5 min.
- lad dejen hæve 4 -5 timer et køligt sted. evt. køleskabet
- Persille pesto:
- skyl persillen godt og hak den groft
- kom den i foodprocesser, blender eller lignede, sammen med valnødder, revet ost, olie og sherryeddike, samt lidt salt og frisk kværnet peber.
- kør til det er helt hakket ud.
- smag det til med salt, peber og evt. et par dråber citronsaft.
- Fyld:
- del dejen i 2 og rul dem ud så de kan ligge på 2 bageplader med bagepapir.
- smør mascarpone på begge pizzabunde.
- læg tynde skiver af kartofler på mascarponen.
- halvere aspargeserne på langs og læg dem på pizzaerne.
- Lav ligesom roser at serranoskinke skiverne og fordel dem på pizzaerne.
- dryp med en ske persille pestoen over pizzaerne.
- Bag pizzaerne i 200 gr i 15 – 20 min til kanterne er fine brune.
❤