forårs retter,  sommer retter

Lenes sommer pizza


sommer pizza 
pizza med asparges

Sidst i april var vi på besøg hos vores datter i Århus. Der fik vi denne pizza, med kartofler, grønne asparges, persille pesto og serranoskinke. Det smagte bare helt fantastisk……. Så jeg har tyv stjålet denne ide til Lenes sommer pizza fra min datter. Det ved hun godt 😉 Men den var altså go .

Lækker sprøde pizzabund med fylde af nye kartofler, friske grønne asparges, serranoskinke og persille pesto. Lenes sommer pizza er rigtig sommermad, nu hvor friske danske grønne asparges og nye kartofler er kommet frem.

Tips

Der bliver 2 stk. pizza med asparges ud af denne portion.

Hvis du kommer 40 gr gær og lunket vand i til pizza dejen. Skal den ikke hæve mere ca. 1 time eller til dobbelt størrelse.

Du kan sagtens bruge en færdig persille pesto fra supermarkedet.

Driller persille pestoen i blenderen kom lidt vand ved. Så går det snildt.

Kartoflerne behøves ikke , at være nye . Små ” gamle” kartofler kan sagtens bruges.

 



Lenes sommer pizza



Dej:

10 gr gær

3 dl koldt vand

1 tsk. olie

1 tsk. salt

500 gr pizza mel

Persille pesto:

En håndfuld persille

50 gr valnødder

50 gr revet fast ost ( f.eks. Vesterhav ost )

1 dl olie

1 spsk. sherry eddike

salt og frisk kværnet peber

citronsaft</p>

Fyld:

1 bæger Mascarpone  ( 250 gr )

150 gr friske grønne asparges

250 gr små nye kartofler i tynde skiver

ca. 80 gr serranoskinke i tynde skiver



  1. Dej:
  2. Udrør gæren i koldt vand
  3. tilsæt salt og olie
  4. ælt pizzamel i gærblandingen og ælte den godt , gerne på en rørmaskine i ca. 5 min.
  5. lad dejen hæve 4 -5 timer et køligt sted. evt. køleskabet
  6. Persille pesto:
  7. skyl persillen godt og hak den groft
  8. kom den i foodprocesser, blender eller lignede, sammen med valnødder, revet ost, olie og sherryeddike, samt lidt salt og frisk kværnet peber.
  9. kør til det er helt hakket ud.
  10. smag det til med salt, peber og evt. et par dråber citronsaft.
  11. Fyld:
  12. del dejen i 2 og rul dem ud så de kan ligge på 2 bageplader med bagepapir.
  13. smør mascarpone på begge pizzabunde.
  14. læg tynde skiver af kartofler på mascarponen.
  15. halvere aspargeserne på langs og læg dem på pizzaerne.
  16. Lav ligesom roser at serranoskinke skiverne og fordel dem på pizzaerne.
  17. dryp med en ske persille pestoen over pizzaerne.
  18. Bag pizzaerne i 200 gr i 15 – 20 min til kanterne er fine brune.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×