Året på Bredstenen
forårs bagværk,  sommer Bagværk

Rabarber stænger


Dejlige rabarber stænger med marcipan, som smager skønt lune til en kop kaffe. Her hos os holder de ikke længe, de forsvinder meget hurtigt.

Det er en god gammeldags gærkringle med markronremonce, rabarber og marcipan. Passer helt fantastik godt på fødselsdagskage bordet sammen med Rosinbrød / boller , Gammeldags rabarberkage f.eks. eller Rabarber lagkage måske. Smager helt skønt lun til varm chokolade med flødeskum til., og selvfølgelig kaffe og te.

Det er en ret lækker og dejlig gærdej. Meget nem, at havde med at gøre.

Tips

Jeg har brugt små rabarbere, de grove egner sig kun til saft og grød. men man kan langt hen i rabarber sæsonen finde små søde rabarbere.

Den kan fryses ned, og varmes op, så den kan laves i go tid.

Lad dem hæve mindst en time. Hvis du bager dem inden de er hævet ordenligt har de en tendens til at revne.

Små italienske makroner kan være svære, at finde men nemlig.com plejer ,at have dem i deres sortiment

https://www.nemlig.com/makroner-5011553



Rabarber stænger



Dej:

375 gr hvedemel

200 gr smør

40 gr gær

2 spsk. lunken vand

2 spsk. sukker

3/4 tsk. salt

2 æg

Remonce:

100 gr smør

100 gr sukker

10 små knuste makroner ( gerne små italienske makroner )

Fyld:

100 gr marcipan i små tern

150 gr rabarbere i små stykker 

Pynt:

1 æg 

1 spsk. perlesukker

nødde eller mandeflager.



  1. Dej:
  2. Kom mel og smør i en skål, og smuldre smørret ud i melet.
  3. rør gær udi lunkent vand, rør sukker salt og æg i.
  4. hæld gær blandingen i mel/smør blandingen.
  5. ælt dejen grundigt.
  6. lad dejen hvile lidt.
  7. Remoncen:
  8. rør smør sukker samt knuste makroner sammen til remoncen.
  9. Fyld:
  10. rens og skyl rabarberne og skær dem i små stykker.
  11. skær marcipanen i tern.
  12. del dejen i 2 lige store portioner.
  13. rul den ene portion dej ud på et mel drysset bord, til et aflangt rektangel ca. 45 x 30 cm
  14. smør halvdelen af remoncen ud i en stribe midten af dejen.
  15. drys rabarber stykkerne og marcipan stykker på striben af remonce.
  16. fold enderne lidt ind over rabarber stykkerne.
  17. fold den ene side dej over rabarber stykkerne og rul den rund så den er lukket.
  18. sæt rabarber stangen på en plade med bagepapir.
  19. gentage med den anden portion dej.
  20. smør rabarber stængerne med sammenpisket æg
  21. drys med perlesukker og nødde eller mandelflager.
  22. sæt rabarber stængerne et lunt sted i ca. 1 time
  23. bag dem ved 175 gr i ca. 25 – 30 min

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×