æblekringle
gærkringle med æbler

Æblekringle en en lækker hjemmebagt gammeldags gærkringle med æbler. Perfekt til en fødselsdag, sammen med Varm Chokolade, Fødselsdags boller, og lagkage. Dejlig hjemmebagt gær kringle, med remonce, æbler og makroner.

Den her æblekringle er lavet en rigtigt lækker smidig gærdej, remonce, revet æbler og knuste makroner. Pyntet med perlesukker, mandel splinter

Lyder det ikke bare dejligt, med et stykke lunet æblekringle til kaffen ???

Prøv også Æblestænger med marcipan, Adventskringle eller gammeldags Kringle

Andre gode opskrifter til en fødselsdag : Fødselsdags boller, Fødselsdagskage, Gammeldags dansk æblekage , Klassisk dansk lagkage, Fødselsdags kringle eller Varm Chokolade

Tips

Du kan undlade mandelessensen i denne gærkringle med æbler. Hvis du ikke er til det.

Skulle du have problemer med, at skubbe æblekringlen. over på en fad Kan du folde bagepapiret ind under kringlen eller klippe det til

Den kan fryses ned, og varmes op….. – Så den kan laves i go tid.



Æblekringle



Dej:

375 gr hvedemel

200 gr smør

50 gr gær

2 spsk. lunken vand

2 spsk. sukker

3/4 tsk. salt

2 æg

Remonce:

100 gr smør

100 gr sukker

1 tsk mandelessens

Fyld:

2  store æbler ( skællet og revet )

100 gr knuste makroner

Pynt:

1 æg

1 spsk. perlesukker

mandel splinter, nødde eller mandeflager.



  1. Dej:
  2. Kom mel og smør i en skål,
  3. smuldre smørret ud i melet.
  4. rør gær udi lunkent vand, rør sukker salt og æg i.
  5. hæld gær blandingen i mel/smør blandingen.
  6. ælt dejen grundigt.
  7. lad dejen hvile lidt.
  8. Remoncen:
  9. rør smør og sukker sammen til remoncen
  10. tilsæt mandelessensen
  11. Udrulning
  12. rul dejen ud på et mel drysset bord, til et aflangt rektangel ca. 100 x 30 cm
  13. smør remoncen ud i en stribe midten af dejen.
  14. drys de revet æbler over remoncen på midten.
  15. drys derefter de knuste makroner over æblerne
  16. Pensle den udrullede dej med æg i kanterne.
  17. fold enderne lidt ind over fyldet.
  18. fold den ene side dej over fyldet, rul den rund så den er lukket.
  19. Form den lange kringle stang til en kringle på en bageplade med bagepapir.
  20. smør kringlen med sammenpisket æg
  21. drys med perlesukker og nøddeflager.
  22. sæt kringlerne et lunt sted i ca. 1 time
  23. bag dem ved 175 gr i ca. 30 min
  24. Lad den afkøle helt på pladen
  25. så kan den forsigtigt skubbes over på et fad ( se tips )
  26. Lun evt. æblekringlen lidt inden den skal spises.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *