gærkringle med æbler
Efterårs bagværk,  Jule bagværk,  vinter bagværk

Æblestænger med marcipan


æblestænger med marcipan

Dejlige æblestænger med marcipan, som smager helt vildt skønt lune til en kop kaffe…… – Her hos os holder de ikke længe, de forsvinder meget hurtigt. Det er en god gammeldags gær kringle med remonce, æbler og marcipan.

Kringle med æbler og marcipan passer helt fantastik godt på fødselsdagskage bordet sammen med boller og f.eks. Mormors æblekage ( gammeldags æblekage ) eller måske Mors æbleskiver. Smager helt skønt lun til varm chokolade med flødeskum til.

Det er en virkelig lækker og dejlig gær dej , at arbejde med. Og resultatet er bare det rene guf guf

Tips

Du kan rive æblerne i stedet for, at skære dem i små tern

Den kan fryses ned, og varmes op….. – Så den kan laves i go tid.



Æblestænger med marcipan:



Dej:

375 gr hvedemel

200 gr smør

40 gr gær

2 spsk. lunken vand

2 spsk. sukker

3/4 tsk. salt

2 æg

Remonce:

100 gr smør

100 gr sukker

Fyld:

100 gr marcipan i små tern

2 æbler i små tern 

Pynt:

1 æg 

1 spsk. perlesukker

nødde eller mandeflager.



  1. Dej:
  2. Kom mel og smør i en skål,
  3. smuldre smørret ud i melet.
  4. rør gær udi lunkent vand, rør sukker salt og æg i.
  5. hæld gær blandingen i mel/smør blandingen.
  6. ælt dejen grundigt.
  7. lad dejen hvile lidt.
  8. Remoncen:
  9. rør smør og sukker sammen til remoncen.
  10. Fyld:
  11. skræl æblerne og skær dem i tern..
  12. skær marcipanen i tern.
  13. del dejen i 2 lige store portioner.
  14. rul den ene portion dej ud på et mel drysset bord, til et aflangt rektangel ca. 45 x 30 cm
  15. smør halvdelen af remoncen ud i en stribe midten af dejen.
  16. drys æblestykker og marcipan stykker på striben af remonce.
  17. fold enderne lidt ind over æblestykkerne.
  18. fold den ene side dej over æblestykkerne, rul den rund så den er lukket.
  19. sæt æblestangen på en plade med bagepapir.
  20. gentage med den anden portion dej.
  21. smør æblestængerne med sammenpisket æg
  22. drys med perlesukker og nøddeflager.
  23. sæt æblestængerne et lunt sted i ca. 1 time
  24. bag dem ved 175 gr i ca. 30 min


Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×