Æblestænger med marcipan
Dejlige æblestænger med marcipan, som smager helt vildt skønt lune til en kop kaffe…… – Her hos os holder de ikke længe, de forsvinder meget hurtigt. Det er en god gammeldags gær kringle med remonce, æbler og marcipan.
Kringle med æbler og marcipan passer helt fantastik godt på fødselsdagskage bordet sammen med boller og f.eks. Mormors æblekage ( gammeldags æblekage ) eller måske Mors æbleskiver. Smager helt skønt lun til varm chokolade med flødeskum til.
Det er en virkelig lækker og dejlig gær dej , at arbejde med. Og resultatet er bare det rene guf guf
Tips
Du kan rive æblerne i stedet for, at skære dem i små tern
Den kan fryses ned, og varmes op….. – Så den kan laves i go tid.
Æblestænger med marcipan:
Dej:
375 gr hvedemel
200 gr smør
40 gr gær
2 spsk. lunken vand
2 spsk. sukker
3/4 tsk. salt
2 æg
Remonce:
100 gr smør
100 gr sukker
Fyld:
100 gr marcipan i små tern
2 æbler i små tern
Pynt:
1 æg
1 spsk. perlesukker
nødde eller mandeflager.
- Dej:
- Kom mel og smør i en skål,
- smuldre smørret ud i melet.
- rør gær udi lunkent vand, rør sukker salt og æg i.
- hæld gær blandingen i mel/smør blandingen.
- ælt dejen grundigt.
- lad dejen hvile lidt.
- Remoncen:
- rør smør og sukker sammen til remoncen.
- Fyld:
- skræl æblerne og skær dem i tern..
- skær marcipanen i tern.
- del dejen i 2 lige store portioner.
- rul den ene portion dej ud på et mel drysset bord, til et aflangt rektangel ca. 45 x 30 cm
- smør halvdelen af remoncen ud i en stribe midten af dejen.
- drys æblestykker og marcipan stykker på striben af remonce.
- fold enderne lidt ind over æblestykkerne.
- fold den ene side dej over æblestykkerne, rul den rund så den er lukket.
- sæt æblestangen på en plade med bagepapir.
- gentage med den anden portion dej.
- smør æblestængerne med sammenpisket æg
- drys med perlesukker og nøddeflager.
- sæt æblestængerne et lunt sted i ca. 1 time
- bag dem ved 175 gr i ca. 30 min
❤