Adventskringle
Sådan et stykke lun adventskringle med remonce, rosiner, marcipan og sukat.. På en rå kold advent søndag. Det er så lækkert, især hvis man kan li sukat…. Men de er nu også lækker uden sukat….
Sukat i kager… nogle elsker det, andre hader det….. Jeg elsker sukat i kager, men er i mindre tal her… Men engang i mellem kommer jeg det i til min mor og mig
Det er en god gammeldags gærkringle med remonce, rosiner, sukat og marcipan. Det er en virkelig lækker og dejlig gær dej , at arbejde med. Og resultatet er bare det rene guf guf…. Perfekt til advent og julehygge….. – Her hos os holder de ikke længe, de forsvinder meget hurtigt.
Tips
Sukaten kan udlades !!!!
Den kan fryses ned, og varmes op….. – Så den kan laves i go tid.
Adventskringle
Dej:
375 gr hvedemel
200 gr smør
40 gr gær
2 spsk. lunken vand
2 spsk. sukker
3/4 tsk. salt
2 æg
Remonce:
100 gr smør
100 gr sukker
Fyld:
100 gr marcipan i små tern
2 dl store mørkerosiner
2 spsk. sukat ( kan undlades )
Pynt:
1 æg
1 spsk. perlesukker
nødde eller mandeflager.
- Dej:
- Kom mel og smør i en skål,
- smuldre smørret ud i melet.
- rør gær udi lunkent vand, rør sukker salt og æg i.
- hæld gær blandingen i mel/smør blandingen.
- ælt dejen grundigt.
- lad dejen hvile lidt.
- Remoncen:
- rør smør og sukker sammen til remoncen.
- Fyld
- skær marcipanen i tern.
- Udrulning
- del dejen i 2 lige store portioner.
- rul den ene portion dej ud på et mel drysset bord, til et aflangt rektangel ca. 45 x 30 cm
- smør halvdelen af remoncen ud i en stribe midten af dejen.
- drys rosiner, sukat og marcipan stykker på striben af remonce.
- fold enderne lidt ind over fyldet.
- fold den ene side dej over fyldet, rul den rund så den er lukket.
- sæt kringlen på en bageplade med bagepapir.
- gentage med den anden portion dej.
- smør stængerne med sammenpisket æg
- drys med perlesukker og nøddeflager.
- sæt adventskringlerne et lunt sted i ca. 1 time
- bag dem ved 175 gr i ca. 30 min
❤