Fødselsdagskage
En rigtig fødselsdagskage, pyntet med jordbær og flødeskum så det ligner Dannebro….. En dejlig sprøde tærtebund med mandel dej, chokolade og en kransekage kant. Samt en dejlig vanilje creme.
Vi fejrede en 30 års fødselsdag i weekenden. Det måtte fejres med en dejlig og festlig kage….
Tips
Kage bages i en rektanglet tærteform ( ca. 20 x 30 cm ) med løs bund
Du kan i stedet for , at rive chokoladen bruge chokolade knapper til at smelte.
i stedet for at koge en vanilje creme kan du bruge ½ cremepulver og rører den færdige creme op med lidt flødeskum.
Fødselsdagskage
Tærtedej
1 portion Tærtedej til kage og desserter
mandel dej
100 gr smør
100 gr marcipan i små stykker
60 gr flormelis
2 æg
2 spsk. hvedemel
kransekage kant:
150 gr marcipan
50 gr flomelis
1 æggehvide
ca. 100 gr revet chokolade oven på den bagte mandel dej
Vaniljecreme
½ portion Vanilje creme
pynt
ca. 300 gr jordbær
piskefløde 2½ dl
Flag og evt. lagkagelys.
- Lav en portion Tærtedej til kage og desserter
- afkøl tærtebunden lidt
- Mandel dej
- pisk smør, marcipan, flormelis og æg godt sammen til det er hvidt og luftigt.
- pisk melet i .
- hæld mandeldejen over den bagte tærtebund.
- bag tærten ved 175 grader i 15 min.
- Kransekage kant
- kom marcipan, flormelis og æggehvide i en skål
- ælt med fingrene dej sammen til den er ensartet.
- kom den i en sprøjtepose med tyl
- sprøjt en kant rundt på hele kagen
- bag kagen videre i 5 min til kransekagekanten er begyndt at blive lidt brun.
- kom den revet chokolade på mandel dejen midt i kagen.
- smør det ud på hele bunden af kagen.
- afkøl kage helt
- Vanilje creme
- lav en ½ portion Vanilje creme
- smør eller sprøjt cremen oven på chokoladen.
- Pynt
- pynt med halve jordbær eller jordbær i skiver på creme over hele kagen.
- piske fløde godt stiv og kom den i en sprøjtepose med tyl
- sprøjt dannebrog på kagen
- sæt lagekagelys og flag på kagen.
❤