Efterårs bagværk,  forårs bagværk,  vinter bagværk

Nem æblestang


nem æblestang

Super nem æblestang…… Lynhurtig og lækker æblestang…. Butterdej æbler og lidt marcipan. Bliver til en lækker hurtig kage til kaffen.

En ikke så sød kage, men super sprød.

Jeg har fået nyt komfur før jul….Ovnen er ikke brugt ovnen så meget her i vinter pga. el priserne…. Derfor har jeg ikke lært den helt at kende endnu.

Til nytår lavede jeg beef Wellington. Butterdejen blev ikke sprød og lækker, helle ikke den rulle butterdej jeg havde købt for meget….. Altså var jeg lidt bange for der var et eller andet galt med ovnen…… – Meen det må altså havde været butterdejen der var noget galt med. For et forsøg med ny butterdej virkede fint…. Den blev flot og rigtig sprød….. Det var ikke nødvendigt til få service på komfuret, når det nu var butterdejen den var gal med 🤣

Nem æblestang

tips

Du kan drysse lidt kanel/sukker over fyldet.

Bør spises samme dag som den er bagt, så er den bedst.



Nem æblestang



1 rulle fersk butterdej

fyld

1 æble

50 gr. marcipan i små stykker ( eller revet )

Pynt

Æg til pensling

perlesukker

mandelflager



  1. rul dejen ud ud af rullen, og glat den med hænderne
  2. læg æbler og marcipan lang række på midten
  3. skær 5 – 6 skrå snit i dejen i hver side ( se billede )
  4. fold den ene ende ind over fyldet , det er nemmest at starte den ende der danner en trekant
  5. flet dej snitterne skiftevis fra hver side.
  6. slut af med at folde enden over den det flettede og snipperne ind under æbletangen
  7. pensel æblestangen med sammenpisket æg
  8. Brus med mandelflager og perlesukker.
  9. bag æblestangen i ca. 15 minutter ved 200 gr til den er fin brun.
  10. Lad den på bagepladen.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×