gammeldags rabarberkage
forårs desserter,  sommer desserter

Gammeldags rabarberkage


gammeldags rabarberkage

Gammeldags rabarberkage er en rigtig forårs klassiker, når det er rabarbertid. Lige præcis som min mor laver den med hjemmelavet rasp og flødeskum på toppen. Sådan en lun rabarberkage med koldt flødeskum på toppen, det er bare godt. Til kaffen eller som en dessert

Jeg husker engang som barn, min far fik hjælp af sine brødre til at sætte nyt køkken op. En af brødrene vil ha rabarberkage ( måske æblekage ??? ) men kun med min mors hjemmelavet rasp i. Der stod min mor ( som er en ren mester i at lave rabarber og æblekager ) på et lille bitte camping gasblus i gangen og lavede hjemmelavet rasp. Han fik sin rabarberkage ( æblekage ?? ) og køkkenet blev fint.

Hvor vil jeg så hen med det ??

Jo, hjemmelavet rasp er nemt at lave og smager meget bedre en købe ” æblekagerasp “

TIPS:

Brug små rabarbere til den opskrift. De store grove rabarbere, er trævlede. De egner sig kun til saft og siet rabarber grød.

Har du en “brugt” udskrabet vaniljestang liggende kan du bruge den i stedet for i stedet for andet vanilje, der er masser af smag tilbage i den når den bliver kogt med i kompotten.

Små italienske makroner kaldet for amaretti, de kan være lidt svære, at få fat i. De ikke så søde som alm makroner, og har en rigtig go smage. Perfekte til æblekager, trifli, is, desserter og altså denne dejlige gammeldags rabarberkage. Så hvis du er så heldig at finde små italienske makroner kaldet for amaretti. Snyd ikke dig selv for , at prøve dem.



Gammeldags rabarberkage:



Rabarber kompot:

700 gr små rabarbere

4 dl vand

200 gr sukker 

1/4 tsk. Vanijlepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje

1 spsk. kartoffelmel

2 spsk. vand

Rasp:

2 spsk. flydende margarine  ( eller smør )

4 spsk. sukker

3½ dl rasp

100 gr makroner ( gerne små italienske makroner )

Pynt:

2½ dl piskefløde



  1. Vask og skær rabarberne i små stykker.
  2. Kom dem i en gryde med vand sukker og vanilje.
  3. Kog kompotten til der er stykker at se endnu, det må ikke være kogt helt ud.
  4. Tag gryden fra varmen
  5. hæld kartoffelmel udrørt i vand i og rør grundigt et minuts tid.
  6. Smag til med sukker
  7. lad den afkøle.
  8. Rasp:
  9. varme flydende margarine ( smør ) og sukker på en ren pande.
  10. Hæld raspen på panden og vend i det hele tiden med en paletkniv.
  11. Det skal have god varme og blive fint lysebrunt, men pas på det branker hurtigt
  12. afkøl raspen.
  13. læg et lag kompot i bunden af en skål, derpå raspen og knuset makroner.
  14. gentag til alt kompot/rasp er brugt. ca. 3 lag.
  15. lad rabarberkagen trække lidt, det bliver den bestemt ikke ringere af.
  16. pynt med flødeskum

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×