Året på Bredstenen
august kage
sommer Bagværk,  sommer desserter

August kage


August kage med sommerbær

Man bliver altså helt lækkersulten, bare ved tanken om en lun august kage. Uhm med creme fraiche eller flødeskum. Bagt med de sidste sommerbær på frugtbuskene i haven. Det er blevet en helt tradition, at bage den her kage med de sidste bær fra haven.

August kage en utrolig lækker kage med havens bær og marcipan. Den bliver altid bagt i august, af de sidste sommerbær på busken og planter. Det kan være de sidste par jordbær, lidt hindbær, ribs og solbær. Måske er brombærrene begyndt at modne på brombær busken.

Tips:

I stedet for at stikke i august kagen for at se om den er bag. Kan man se om den er bagt når den linder fra kanten.

Du kan bruge rå marcipan , bage marcipan eller parcipan til denne august kage. Jeg syntes selv, at parcipan eller bage marcipan giver en mere intens marcipan smag i den færdige kage.

Næsten alle bær kan bruges f. eks boysenbær, gule hindbær, blåbær



August kage:



125 gr smør

250 gr sukker

3 æg

1/4 tsk vaniljepulver eller 1½ tsk go vaniljesukker se Vanilje

75 gr marcipan i små stykker

1 tsk bagepulver

200 gr mel

fyld:

4 dl blande bær f.eks jordbær, hindbær, brombær. solbær, ribs eller blåbær

1 spsk. go vaniljesukker ( evt. 1/4 tsk. vaniljepulver og 1 spsk. sukker )

mandelflager



  1. Pisk smør, sukker, vanilje og æg grundigt i nogle minuter med håndmixer eller i røremaskine.
  2. Tilsæt marcipan rør godt.
  3. Tilsæt mel og bagepulver og rør kun til dejen er blandet godt sammen, derefter på fuld hastighed i et øjeblik.
  4. Fyld dejen i en smurt tærteform eller springform.
  5. Fordel sommerbærerne over på dejen.
  6. Drys med vaniljesukker og mandelflager
  7. bag august kage i alm ovn ved 175 grader i ca. 40 min eller til den linder fra kanten af formen.
  8. servers lun med flødeskum eller creme fraiche

2 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×