Sommer bradepandekage
Bradepandekage med sommerbær en utrolig lækker kage bagt med havens bær og marcipan. Det kan være en blanding af jordbær, hindbær, ribs, blåbær og solbær. Måske er brombærrene begyndt at modne på brombær busken. En rigtig Sommer bradepandekage……
Den bliver ekstra god hvis sen spises lun med creme fraiche eller flødeskum. Det er det rene guf til en god kop kaffe. Eller prøv den lun til dessert med vanilje is til.
Men kagen smager også dejlig kold…..
Andre gode bradepandekager : Blomme bradepandekage, Bradepandekage med æbler eller måske en Rabarber bradepandekage
Tips:
Det er en stor bradepandekage, formen skal være ca. 50 x40 cm
Næsten alle bær kan bruges til denne skønne Sommer bradepandekage med sommerbær f. eks boysenbær, gule hindbær, blåbær, brombær mm
I stedet for mørkt Muscovado sukker kan du bruge f.eks. mørkt farin eller rørsukker.
I stedet for at stikke i bradepandekagen for at se om den er bag. Kan man se om den er bagt når den linder fra kanten.
Kagen er go at fryse ned
Sommer bradepandekage
250 gr smør
500 gr sukker
6 æg
½ tsk. vaniljepulver eller 2 tsk. go vaniljesukker se Vanilje
100 gr marcipan i små stykker
2 tsk. bagepulver
400 gr mel
fyld:
ca. 600 gr blande bær f.eks. jordbær, hindbær, brombær. solbær, ribs eller blåbær
4 spsk. mørkt Muscovado sukker
mandelflager
- Pisk smør, sukker, vanilje og æg grundigt i nogle minuter med håndmixer eller i røremaskine.
- Tilsæt marcipan rør godt.
- Tilsæt mel og bagepulver
- rør kun til melet er væk, derefter på fuld hastighed i et øjeblik.
- Fyld dejen i en smurt bradepande ca. 40 X 50 cm.
- Fyld
- orden og skyl bærerne kort.
- lad dem afdryppe lidt
- bland bærerne med mørkt Muscovado sukker
- Fordel sommerbærerne over på dejen.
- Drys med mandelflager
- bag Sommer bradepandekagen i alm ovn ved 175 grader i ca. 50 min eller til den linder fra kanten af formen.
- spis evt. bradepandekagen med sommerbær lun med flødeskum, vaniljeis eller måske creme fraiche
❤