Bradepandekage med æbler
Bradepandekage med æbler er en gammel opskrift fra min mors gemmer, men den var uden marcipan. Det er noget jeg begyndt at putte i engang, jeg havde noget der var ved løbe på datoen. – Og det blev kagen jo altså bestemt ikke ringere af. Tværtimod den blev mega go´. Så blev til en meget lækker kage med æbler og marcipan
Smager skønt af marcipan og kanel. – Og hvis du serveres lun med creme fraiche til bliver den extra lækker. Brandepandekage med æbler er en rigtig klassiker her hos os . Bliver bagt, mange gange i løbet af efteråret og vinteren til de sidste æbler brugt. Det er en nem og hurtig kage, der altid er go.
Tips:
Man kan bruge alle slags æbler til denne kage. så har man nogle der er lidt runkne og kedelig kan de fint bruges til denne skønne kage.
Der er marcipan i denne kage, og du kan bruge rå marcipan, bage marcipan eller parcipan. Bage marcipan eller parcipan giver en mere intens marcipan smag.
Kagen bliver også god uden marcipan, så er du ikke til marcipan kan du blot undlade det.
Bradepandekage med æbler
300 gr smør
500 gr sukker
6 æg
½ tsk. vaniljepulver eller 2 tsk. go vaniljesukker se Vanilje
100 gr marcipan i små stykker
3 tsk. bagepulver
400 gr mel
fyld:
6 æbler
2 spsk. sukker
2 tsk. st. kanel
mandel eller nøddeflager
- Pisk smør, sukker, vanilje, marcipan og æg grundigt i nogle minuter med håndmixer eller i røremaskine. Det skal være hvid og luftig.
- Tilsæt mel og bagepulver og rør langsomt til melet er blandet i dejen.
- Rør derefter kraftigt i et lille øjeblik.
- Fyld dejen i en smurt brandepande ( ca. 30 x 35 cm ).
- Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i både.
- tryk æblebådene lidt ned i dejen.
- Drys med sukker blandet med kanel og mandelflager
- Bag kagen i alm ovn ved 175 grader i ca. 50 min eller til den linder fra kanten af formen og er fin brun.
- lad kagen afkøle
- servers lun med flødeskum eller creme fraiche
❤