Hvid pizza med asparges og bacon
Hvid pizza med asparges og bacon….. Lækker sprøde pizzabund med fylde af tyndt skivede kartofler, friske grønne asparges of bacon. Rigtig sommermad, hvor de friske danske grønne asparges og nye kartofler er i sæson.
Andre opskrifter på pizza : Pizza med squash og kartofler og Lenes sommer pizza
Tips
Der bliver 2 pizzaer ud af denne portion.
Hvis du kommer 40 gr gær og lunket vand i til pizza dejen. Skal den ikke hæve mere ca. 1 time eller til dobbelt størrelse.
i stedet for oliven olie med basilikum kan du bruge anden olie og evt. et pat friske basilikumsbalde. Eller lidt tørret basilikum.
Hvid pizza med asparges og bacon
Dej:
10 gr gær
3 dl koldt vand
1 tsk. basilikum olivenolie
1 tsk. salt
500 gr pizza mel
Fyld:
1 bæger Mascarpone ( 250 gr )
1 rødløg hakket
300 gr små kartofler i tynde skiver
1 tsk. salt
frisk kværnet peber
1 spsk. oliven olie med basilikum
150 gr friske grønne asparges
ca. 150 gr bacon i tern
- Dej:
- Udrør gæren i koldt vand
- tilsæt salt og olie
- ælt pizzamel i gærblandingen og ælte den godt , gerne på en rørmaskine i ca. 5 min.
- lad dejen hæve 4 -5 timer et køligt sted. evt. køleskabet
- Fyld:
- del dejen i 2 og rul dem ud så de kan ligge på 2 bageplader med bagepapir.
- smør mascarpone på begge pizzabunde.
- drys med hakket rødløg
- læg tynde skiver af kartofler på mascarponen.
- drys salt og peber på
- dryp oliven olie med basilikum over pizzaerne.
- halvere aspargeserne på langs og læg dem på pizzaerne.
- drys bacon tern over.
- Bag pizzaerne i 225 gr i 15 – 20 min til kanterne er fine brune.
❤