Rabarber bradepandekage
Lækker rabarber bradepandekage…. Brandepande kage af de små fine rabarber og marcipan…. Det er forår når rabarber kommer, efter en lang vinter og tid til en rigtig lækker rabarber kage. Er ekstra lækker hvis den spises lun med creme fraiche eller flødeskum…… – Så er den simpelthen ikke til at stå for……
Når rabarberne begynder at titte frem, lægger vi et stykke glas henover dem. En gammel dør fra et drivhus der blev lagt ned af stormen Allan for flere år siden. Så har vi tidlige rabarber…..
Af rabarber kan man kan lave mange lækre sager bla. Rabarberkage a la Anders And, Gammeldags rabarberkage. Rabarber grød, Rabarber hyldeblomstdrik
Tips:
Brug kun de små fine rabarber til denne kage, de grove der kommer senere er ikke egnet til andet end siet grød og saft f eks. Men man kan stadigvæk finde små fine lækre rabarber langt hen på sæsonen ind i mellem de store grove.
Passer til en bradepande ca. 30 x 40 cm
Du behøver ikke stikke i en kage for, at se om den er bagt. Kig i stedet for om kanterne på kage er lindet fra formen kagen er bagt i.
Rabarber bradepandekage
350 gr smør
500 gr sukker
150 gr marcipan
6 æg
½ tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje
2 tsk. bagepulver
500 gr mel
fyld:
ca. 400 gr rabarber i små stykker
8 spsk. rørsukker
pynt:
mandelflager
- Dej
- pisk smør, sukker, æg, marcipan og vaniljepulver i et par minutter til det er hvidt og luftigt.
- Tilsæt mel og bagepulver. rør langsomt til det er blandet sammen.
- Rør derefter kraftigt et øjeblik.
- Fyld dejen i en smurt bradepande ca. 30 x 40 cm
- Fyld
- Rens rabarberne og skær dem i små stykker.
- Bland rabarber med rørsukker
- fordel dem over dejen
- drys med mandelflager
- bag kagen ved 175 gr i ca. 50 min. eller til den linder fra kanten af bradepanden og er fin brun
- servers lun med flødeskum eller creme fraiche til.
❤