Rabarber dessert med ymercreme
En rigtig forårs dessert det er rabarber dessert med ymercreme… Rabarber kompot, makroner og en dejlig ymercreme med masser af vanilje. Tilsammen bliver det til en meget lækker dessert…
Når rabarberne begynder at titte frem, lægger vi et stykke glas henover dem. En gammel dør fra et drivhus der blev lagt ned af stormen Allan for flere år siden. Så har vi tidlige rabarber…..
Af rabarber kan man kan lave mange lækre sager bla. Rabarberkage a la Anders And, Gammeldags rabarberkage. Rabarber grød, Rabarber hyldeblomstdrik
Tips
I stedet for vaniljepulver eller Vaniljesukker kan du bruge en vaniljestang der er tømt for vaniljekorn. der er stadigvæk masser af smag i den.
Det er bedst at bruge små fine rabarber til kompot. De store grove er til bedst til Rabarber grød og Rabarber saft.
Små italiensk markoner er rigtig go, men kan være meget svære at få fat i. Finder du nogle. Så snyd ikke sig selv for , at prøve dem
Kan laves i en smuk glasskål eller i dessertskåle / glas
Rabarber dessert med ymercreme
Rabarber kompot
600 gr små rabarbere
2 dl vand
150 gr sukker
1/4 tsk. Vanijlepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje
1 spsk. kartoffelmel
2 spsk. vand
100 gr makroner meget gerne så italienske makroner amaretti
Ymercreme:
1 portion Ymercreme
pynt:
små makroner
- Vask og skær rabarberne i små stykker.
- Kom dem i en gryde med vand sukker og vanilje.
- Kog kompotten til der er stykker at se endnu, det må ikke være kogt helt ud.
- Tag gryden fra varmen
- hæld kartoffelmel udrørt i vand i og rør grundigt.
- Smag til med sukker
- lad den afkøle.
- kom rabarber kompotten i en .
- Knus makroner, henover rabarber kompotten.
- Ymercreme.
- Lav en portion Ymercreme.
- fordel ymercremen over rabarbererne i skålen
- Pynt med en makron
- sæt den kold i køleskab til de skal serveres.
❤