grundopskrifter

Rabarber kompot


rabarber kompot

Rabarber kompot til desserter, kager samt tilbehør til mad…. Som f.eks. en gammeldags gryde stegt kylling med persille.

Når de rabarberne begynder at rører på sig i det tidlige forår…. Lægger vi en glasdør fra et gammelt drivhus der lage sig ned over de,. Så er det blot at vente på de herlighederne……

Andre opskrifter med rabarbere : Rabarber dessert med ymercreme, Rabarber is, Rabarber lagkage, Rabarber hyldeblomstdrik eller Gammeldags rabarberkage

Tips

Det er bedst, at bruge små rabarber stængler. De store grove er bedst til Rabarber grød og rabarbersaft

Du kan bruge en tømt vaniljestang i stedet for andet vanilje. Der er masser af smag i en tømt vaniljestang endnu når den bliver kogt med fra starten.



Rabarber kompot



Rabarber kompot

600 gr små rabarbere

2 dl vand

150 gr sukker 

1/4 tsk. Vanijlepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje

1 spsk. kartoffelmel

2 spsk. vand



 

  1. Vask og skær rabarberne i små stykker.
  2. Kom dem i en gryde med vand sukker og vanilje.
  3. Kog kompotten til der er stykker at se endnu, det må ikke være kogt helt ud.
  4. Tag gryden fra varmen
  5. hæld kartoffelmel udrørt i vand i og rør grundigt et lille minuts tid.
  6. Smag til med sukker
  7. lad den afkøle.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×