Rabarber is

rabarber is

hjemmelavet rabarber is

Jeg har lånt min datters lækre sage smart scoop ismaskine hun fik i fødselsdagsgave….. Jeg måtte altså prøve at lave is på ismaskine, nu den stod her indtil hun kan få den hjem. Jeg prøvede den på denne lækre rabarber is. Wow den blev gó….. En rigtig frisk og lækker forårs is.

Rabarber issen er go til en frisk isvaffel eller dessert.

Hydrangea (1690), vintage flower illustration

Tips

Til denne is skal der bruges små fine rabarberstængler. De grove er bedre til grød og saft.

Har du et sukker termometer kan du bruge det nå du koger cremen den skal være omkring 80 – 85 grader.

Har du ikke en ismaskine, kan du sagtens lave rabarber is. sæt skålen i fryseren og rør jævnlig gerne hver ½ time til den er som lidt ligesom softice.



Rabarber is



 Rabarber kompot

200 gr små rabarberstilke skåret i små stykker

½ dl vand

 ½ stang vanilje se Vanilje

ca. 75 gr sukker

ca. 50 gr knuste makroner, gerne små italienske makroner

Is:

2½ dl fløde

2 ½ dl sødmælk

½ stang vanilje se Vanilje

4 æggeblommer

100 gr sukker

Pynt:

lidt knuste makroner



  1. rabarber kompot
  2. kog en rabarber kompot af de rensede rabarber, vand, sukker og vanilje
  3. Den skal ikke koge ret længe kun til rabarberne begynder at koge lidt ud.
  4. tag den fra varmen
  5. smag den til med sukker
  6. sæt den i køleskabet til afkøling
  7. is massen
  8. kom mælk, fløde samt vaniljekorn fra vaniljestangen i en tykbundet gryde sammen med den tomme vaniljestang.
  9. kog det op og lad det stå.
  10. pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt
  11. fisk den tomme vaniljestang op mælkeblandingen.
  12. pisk mælkeblandingen i æggemassen.
  13. hæld det tilbage i gryden igennem en sigte.
  14. varm forsigtigt cremen op til den tykner ( må ikke koge ) se tips
  15. sæt gryden i køleskabet mindst en time
  16. hæld is massen i ismaskinen.
  17. kør den til den er lidt som softice.
  18. tilsæt halvdelen af rabarber kompotten
  19. kør den igen til softice konsistens.
  20. kom den i en form f.eks. en sandkageform der kan gå i fryseren.
  21. bland knuste makroner i rabarber kompotten
  22. hæld resten af rabarber kompotten med knuste makroner over isen og bland det lidt ned i isen med en ske.
  23. knus lidt makroner som pynt
  24. skynd dig at sæt den i fryseren.
  25. lad den fryse i mindst et par timer inden du bruger af issen.
  26. ta den op af fryseren of stil den på køkkenbordet lidt
  27. lav kugler af issen, som er perfekte i en isvaffel eller i et højt glas f.eks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *