
Is napoleonskage, en skøn dessert med is. Sprøde butterdejsplader med is i mellem. Samt lidt jordbær marmelade. Is napoleonskage er pyntes fint med flødeskum, bær, frugt og marengs kys.
En forholdsvis nem dessert med is. Den perfekte afslutning på en middag kan være is napoleonskage. Is napoleonskagen bliver perfekt med smuk dekoration.
Du kan bage butterdejs bundende i god til, og så lægge den sammen og pynte lige inden den skal servres.
Flere lækre desserter. som du måske kunne være interesseret i : Spejlæg ( dessert ), Nem citron fromage, Jordbærfromage, Æbledessert med ymercreme eller Sommerbær bombe

tips
Du kan udlade at drysse butterdejen med perlesukker og mandelflager til denne dejlige is dessert.
Du kan bruge det frugt eller bær du kan lide. På den måde kan du variere Is napoleonskage efter din smag.
Jeg har brugt den der vaniljeis i papkarton, som passer fint til at skære i skiver, til denne is dessert.
Du kan bruge andet end jordbær marmelade, f.eks. karamelsovs, lemon curd eller andet marmelade til Is napoleonskage.
Is napoleonskage
1 rulle frisk butterdej
æg
perlesukker
mandler flager
Fyld:
3/4 liter vanilje is
ca. 1 dl jordbær marmelade
pynt:
ca. 2 ½ dl piskefløde
marengs kys,
jordbær, bær og andet frugt
- Rul butterdejen ud og klip den over sådan du har 2 lige store firkanter
- Læg dem på en bageplade og pensel dem med æg.
- drys den ene med perlesukker og mandelflager.
- bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 12 – 14 minutter
- Lad dem køle af
- Lige inden is desserten skal serveres
- læg den butterdejs plade uden sukker på et fad
- skær issen i skiver på ca. 1½ cm læg et lag is på butterdejen.
- smør jordbær marmelade oven på isen
- læg nu den butterdejs plade med perlesukker oven på isen
- Pynt nu is desserten med flødeskum, margenskys, frugt og bær.
- Servere nu den lækre is napoleonskage straks
❤