Året på Bredstenen
nem citronfromage
Efterårs desserter,  forårs desserter,  julefrokost,  Nytår,  Påske lækkerier,  påske mad,  sommer desserter,  vinter desserter

Nem citron fromage


nem citron fromage

Nem citron fromage en rigtig mormor dessert….. Der smager rigtigt af citron og er nem at lave…. Du kan også lave den samme opskrift men med appelsin i stedet for citron…… Nemlig en appelsin fromage… se længeder nede i teksten…..

Her er nem citron fromage en klassiker, både til weekend dessert og som afslutning på en god frokost f eks høstfest. Sådan med sild, ål, fisk, tarteletter, skinke, frikadeller, medister måske hjemmelavet leverpostej. Det hel afsluttes med ost og citron fromage.

Jeg ( og mine piger ) har flere gange får citron fromage der ikke smagt ret meget af citron. Denne opskrift smager frisk af citron, og er nem at lave. Mine piger laver citron fromage efter denne opskrift, uden husblas klumper eller lignende. Er du bange for at lave noget med husblas f.eks. fromage. Så prøv denne opskrift og følg rådene herunder. Så gå det ikke galt

Andre gode desserter: Is med nougat og chokolade, Æbledessert med ymercreme eller Rabarber trifli

Øko citroner

Det er vigtigt, at bruge økologiske citroner, da de alm er sprøjtet. Heldigvis er er nu om dag meget nemt at få fat i økologiske citrusfrugter. Det var det ikke for 20-30 år siden der måtte jeg i helsekost butikken og købe øko appelsiner og citroner hvis jeg skulle bruge skallen til f.eks. kage eller fromage.

Så købt jeg et par stykker af hver, og rev skallen. Den jeg frøs ned i isterning bakker med appelsin/citronsaft på. Så havde jeg usprøjtede appelsin og citron skal til kager og desserter. Det gør jeg faktisk stadigvæk, når jeg et par øko citroner eller appelsiner i overskud. så bliver de ikke dårlige inden de bliver brugt. Man kan også fryse citron både/skiver ned der blev tilbage i skålen fra julefrokosten. Så har man en citron skiver/både til at komme i hyldebærtoddy eller i teen.

Men man kan også fryse andre øko citrus frugter ned, f. eks lime og pomerans. Skaller eller skåret i mindre stykker. De kan bruges til marmelade.

Nem appelsin fromage:

I stedet for citron fromage. Kan du lave appelsin fromage………. Appelsin fromage er nok ikke så kendt som citron udgaven. Men er absolut hver at prøve…. – Bestemt også en meget lækker dessert fra mormor køkken.

Samme opskrift, men 12 blade husblas og saft og skal af 2 øko appelsiner i stedet for 2 citroner. Ellers er fremgangs måden helt den sammen.

TIPS:

Det vigtigste når man laver fromage er at varme husblassen godt op, den skal næsten koge. piske meget grundigt og på højeste hastighed på håndmikseren, når husblassen hældes i æggemassen. derefter piske kraftigt i mindst 1 min.



Nem citron fromage



8 blade husblas

4 pasteuriseret æggeblommer ( 2 bæger )

2 små  øko citroner ( revet skal og saft )

2½ dl sukker

4 – 4½  pasteuriseret æggehvider ( 3 bæger )

4 dl piskefløde

Pynt:

1-2 dl piskefløde

Chokolade kringler, cocktailbær eller revet chokolade.



  1. Læg husblassen i kold vand
  2. Hæld æggehvider, piskefløde i hver sin skål.
  3. Æggeblommer, sukker, saften og skal af citronerne i en tredje skål.
  4. Pisk først æggehvider stive, så piskefløden.
  5. Til sidst piskes æggeblommer, sukker og citron hvidt. På den måde skal man ikke rengøre piskeriset.
  6. Varm husblassen til den er næsten kogende.
  7. Pisk under kraftig piskning den rygende varme husblas i æggeblomme massen. Piske kraftigt i et minuts tid
  8. Vend de stift piske æggehvider i forsigtigt i af et par gange.
  9. Vend derefter forsigtigt den stift piskede fløde i af et par gange.
  10. Hæld straks i glas skål.
  11. Sæt den i køleskabet et par timer.
  12. pynt med flødeskum og f eks revet chokolade, cocktailbær eller chokolade kringler.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×