Ananasfromage
Kan du li ananas ????? – Så prøv denne her ananasfromage……… En rigtig klassisk og lækker dessert fra mormors køkken….. Den har en dejlig frisk mild smag af ananas. Jeg kender en der elsker ananasfromage….. – Hun skal altid havde ananas fromage på hendes fødselsdag………
Ananasfromager er slet ikke svært at lave. – Bare følge opskriften…… Varm husblassen godt op. Samt piske meget grundigt, når husblassen er hæld i æggesnapsen
Tips
Denne opskrift er en stor portion
Ved at varme husblassen op till den næsten koger er den nemmere at arbejde med. Fromagen stiverne ikke så hurtigt.
Ananasfromage
10 blade husblas
1 stor dåse ananas i skiver ( i ananas juice ) gem 2 skiver til pynt og saften fra dåsen
6 pasteuriseret æggehvider
½ liter piskefløde
6 pasteuriseret æggeblommer ( 3 bægere )
6 spsk. sukker
saften af en stor citron ca. 1 dl
2 dl ananas saft fra dåsen
Pynt
2 dl piskefløde
2 ringe ananas fra dåsen
cocktailbær eller Ribs gelé
- hæld juicen fra ananassen i dåsen og ta 2 skiver ananas fra til pynt.
- skær ananassen i små stykker.
- læg husblassen i en skål og hæld koldt vand over lad det stå mindst 10 min til udblødning.
- tag 3 skål den største skål hældes æggeblommer og sukker, den næste æggehvider og den sidst piskefløden.
- piske først æggehvider stive
- dernæst piskefløden stiv
- til sidst piske æggeblommer og sukker hvidt og luftigt.
- tilsæt citron saften og pisk lidt
- tag husblassen op af vandet og knug det fri for vand.
- kom det i en gryde med ananas saften.
- varm det op til det næsten koger, men uden at det koger.
- pisk ved høj hastighed den varme husblas i æggesnapsen
- piske ved høj hastighed i et par minutter.
- kom ananas stykkerne i
- lad det stå 5 min
- vend forsigtigt piskefløden i af flere omgange
- vend forsigtigt de piskede æggehvider i af flere omgange.
- hæld det i en glasskål og sæt den i køleskab.
- pynt med flødeskum, ananas skiver mm når fromagen er helt stiv.
❤