jordbærfromage
fromage med jordbær

Jordbærfromage er en skøn frisk fromage med jordbær. Let og luftig fromage med jordbær. Pyntet med flødeskum og jordbær – Den er så lækker….

Den smager helt fantastisk frisk af dejlige jordbær. Fromagen har en let og luftig konsistens

Jordbærfromagen er lavet af frosne jordbær, Men kan sagtens laves af friske jordbær. Læs mere i tips

Andre gode fromage opskrifter der måske kunne interessere dig : Ymer fromage, Appelsin fromage, Ananasfromage, Banan fløde fromage, Nem citron fromage eller Påskekage

Vintage illustration strawberries digitally enhanced

tips

Det er en stor portion jordbærfromage nok til 6 – 8 personer alt efter hvor dessert sultne de er

Det er smart, at starte med at piske æggehviderne stive først, derefter piskefløde og til sidst æggeblommer. For på den måde behøves du ikke vaske piskerisene af hver gange du skifter skål.

Du kan også anvende friske jordbær i stedet for frosne til denne skønne jordbærfromage. De kan koge som i opskriften eller blot komme dem i foodprocessoren / blanderen med sukker og vanilje. Men så skal skal du tilsætte husblassen i æggeblommerne ( punkt 18 )

Jordbærfromagen kan også kommes i portionsglas

du kan også pynte fromage med jordbær med chokolade



Jordbærfromage



10 blade husblas

700 gr frosne optøede jordbær

150 gr sukker

1/4 tsk. vaniljepulver

Fromage:

6 pasteuriseret æggeblommer

1 dl sukker

6 pasteuriseret æggehvide

4 dl piskefløde

Pynt

1 dl piskefløde

jordbær



  1. Læg husblassen i koldt vand i en skål i 10 min.
  2. Kom de optøede jordbær i en gryde, sammen med sukker og vanilje.
  3. Tag et pænt jordbær fra til pynt lad det ligge på et stykke køkkenrulle
  4. kog det i ca. 2 min.
  5. lad det afkøle lidt
  6. Hæld det i en foodprocessor eller en blender
  7. Kør det lidt, det skal ikke være helt puré men der må gerne være lidt små bær stykker
  8. Knug husblassen lidt og kom det i den varme jordbær puré.
  9. kør maskinen lidt igen så husblassen bliver blandet i purén.
  10. Sæt jordbær purén til afkøling
  11. Fromagen :
  12. Ta 3 skåle
  13. kom æggehvider i en
  14. piskefløde i en anden
  15. æggeblommer og sukker i en tredje. ( se tips )
  16. pisk først æggehviderne stive
  17. piske derefter piskefløde stiv
  18. til sidst piskes æggeblommer og sukker luftig og hvid.
  19. Bland nu den lunkne jordbær puré i skålen med piskedet æggeblommer
  20. rør godt rundet så det er blandet godt sammen.
  21. Vend nu forsigtig piskefløden i af 2 gange
  22. vend nu de stift piskede æggehvider i af et par gange
  23. hæld nu jordbærfromagen i en glasskål
  24. sæt skålen i køleskabet et par timer
  25. pynt med flødeskum og jordbær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *