
Jordbærfromage er en skøn frisk fromage med jordbær. Let og luftig fromage med jordbær. Pyntet med flødeskum og jordbær – Den er så lækker….
Den smager helt fantastisk frisk af dejlige jordbær. Fromagen har en let og luftig konsistens
Jordbærfromagen er lavet af frosne jordbær, Men kan sagtens laves af friske jordbær. Læs mere i tips
Andre gode fromage opskrifter der måske kunne interessere dig : Ymer fromage, Appelsin fromage, Ananasfromage, Banan fløde fromage, Nem citron fromage eller Påskekage

tips
Det er en stor portion jordbærfromage nok til 6 – 8 personer alt efter hvor dessert sultne de er
Det er smart, at starte med at piske æggehviderne stive først, derefter piskefløde og til sidst æggeblommer. For på den måde behøves du ikke vaske piskerisene af hver gange du skifter skål.
Du kan også anvende friske jordbær i stedet for frosne til denne skønne jordbærfromage. De kan koge som i opskriften eller blot komme dem i foodprocessoren / blanderen med sukker og vanilje. Men så skal skal du tilsætte husblassen i æggeblommerne ( punkt 18 )
Jordbærfromagen kan også kommes i portionsglas
du kan også pynte fromage med jordbær med chokolade
Jordbærfromage
10 blade husblas
700 gr frosne optøede jordbær
150 gr sukker
1/4 tsk. vaniljepulver
Fromage:
6 pasteuriseret æggeblommer
1 dl sukker
6 pasteuriseret æggehvide
4 dl piskefløde
Pynt
1 dl piskefløde
jordbær
- Læg husblassen i koldt vand i en skål i 10 min.
- Kom de optøede jordbær i en gryde, sammen med sukker og vanilje.
- Tag et pænt jordbær fra til pynt lad det ligge på et stykke køkkenrulle
- kog det i ca. 2 min.
- lad det afkøle lidt
- Hæld det i en foodprocessor eller en blender
- Kør det lidt, det skal ikke være helt puré men der må gerne være lidt små bær stykker
- Knug husblassen lidt og kom det i den varme jordbær puré.
- kør maskinen lidt igen så husblassen bliver blandet i purén.
- Sæt jordbær purén til afkøling
- Fromagen :
- Ta 3 skåle
- kom æggehvider i en
- piskefløde i en anden
- æggeblommer og sukker i en tredje. ( se tips )
- pisk først æggehviderne stive
- piske derefter piskefløde stiv
- til sidst piskes æggeblommer og sukker luftig og hvid.
- Bland nu den lunkne jordbær puré i skålen med piskedet æggeblommer
- rør godt rundet så det er blandet godt sammen.
- Vend nu forsigtig piskefløden i af 2 gange
- vend nu de stift piskede æggehvider i af et par gange
- hæld nu jordbærfromagen i en glasskål
- sæt skålen i køleskabet et par timer
- pynt med flødeskum og jordbær.
❤