
Dejlig citronsandkage uden marcipan. En citronkage med masser af den gode smag af citron.
Citronsandkagen har en frisk smag af citron
Måske kan du li de har opskrifter på sandkager : Gammeldags sandkage, Marmor sandkage, Marcipan sandkage, Sodakage, Herregårdskage eller Blodappelsin kage

tips
Husk at bruge øko citroner til denne citronkage. De almindelige citroner er sprøjtet
Citronsandkagen passer til en alm str. sandkageform.
Citronsandkagen kan pyntes med citron glasur eller lemon curd. Men den er også god som den er uden pynt. det er jo ikke alle der kan li ” slevsukker ” som min far kaldt hvid glasur.
Citronsandkage
250 gr sukker
175 gr blødt smør
3 æg
revet skal af 1 stor øko citron ( eller 2 små )
saften af 1 stor citron eller 2 små
3 spsk. mel
225 gr mel
2 tsk. bagepulver
Pynt:
Glasur af flomelis og citron saft
kandiseret citron / appelsin eller krymmel
- Kom smør, sukker, æg, og citronskal i en skål, pisk det til det er luftigt og hvidt
- kom de 3 spsk. mel i skålen, sammen med citronsaften. og rør til er blandet godt i
- Rør mel ( 225 gr ) og bagepulver i dejen.
- Rør langsomt til melet er væk derefter på høj hastighed et øjeblik til dejen er glat og jævn.
- Kom dejen i en smurt sandkageform
- Lav en ” ridse ” i dejen med en kniv midt i dejen på langs
- bag kagen i ved 175 grader i ca. 45 min eller til den er lindet fra kanten og er fin brun
- Læg sandkageformen med den nybagte kage på et spækbræt på siden.
- vend sandkageformen om på den anden side et par gange med et par minutters mellemrum
- løsen kanterne fra med en kniv hele vejen rundt
- vend citronsandkagen ud og lad den ligge på siden mens den køler af.
- Citronsandkagen kan pyntes med glasur og kandisret appelsin eller krymmel.
❤