Året på Bredstenen
sodakage
Efterårs bagværk,  forårs bagværk,  Gode idéer,  sommer Bagværk,  vinter bagværk

Sodakage


gammeldags sodakage

Gammeldags sodakage… En let og luftig sandkage med citron smag. En kage der nok er gået lidt i glemmebogen. Det fortjener den helt sikkert ikke. Den skal frem i lyste igen, og blive bagt rundt omkring igen.

Navnet sodakage skulle den vist havde fået fordi man i gammeldage brugte natron i stedet for som nu med bagepulver.

Andre gode sandkager opskrifter : Marcipan sandkage, Marmor sandkage eller Herregårdskage

Tips:

Du behøver ikke stikke i en kage med en strikkepind eller lignede. Kagen er helt sikkert bagt når den linder fra kanten af formen.

Sodakagen bages i airfryer i ca. 60 minutter ved 165 grader.

Den gammeldags sodakage kan pyntes med citron glasur eller drysses med flormelis.



Sodakage



125 gr smør

140 gr sukker

3 æg

skal af en 1 øko citron

1 spsk. citronsaft

1 spsk. kartoffelmel

3  tsk. bagepulver

125  gr mel.

125 gr kartoffelmel



  1. Kom smør, sukker, æg, citron skal og saft, samt 1 spsk. kartoffelmel i en røre skål.
  2. Pisk det i et par minutter til det er en ensartet masse.
  3. bland mel, kartoffelmel og bagepulver i en skål
  4. rør det i dejen ved lav hastighed til melet er væk.
  5. Derefter et øjeblik ved høj hastighed.
  6. Kom dejen i en smurt sandkageform.
  7. Bag sodakagen ved 175 gr. i ca. 1 time. til den er fin brun og linder fra kanterne.
  8. Når kagen er bagt lægges formen ned på et spækkebræt og formen vendes et par gang.
  9. lad den afkøle lidt
  10. Løsen kagen fra formen med en kniv og vende den ud på spækkebrættet
  11. Lad den afkøle helt inden der skæres af den.
  12. Kan pyntes med citron glasur eller pudres med flormelis.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×