Marcipan sandkage
Kan du li en rigtigt god Marcipan sandkage eller leder du efter opskriften på en ?? – Så er her en opskriften på en meget lækker kage med marcipan…….. En rigtig god gammeldags pund til pund sandkage…. Min variation er med marcipan og ameretto likør ( italiensk mandel likør).
Marcipan sandkage, er en rigtig god sandkage med dejlig smage af marcipan. Der er Ameretto, en italiensk mandellikør i dejen. Hvilket jeg syntes gør den mere luftigt i det. Altid god til kaffen, hele året rundt, også i den søde juletid. Denne her kage holder aldrig mange dage her hos os – så er den pist væk.
En god kage er hurtig væk,
– så kan man nemt se om den var go eller ej
Tips:
Du behøver ikke stikke i en kage med en strikkepind eller lignede. Kagen er helt sikkert bagt når den linder fra kanten af formen.
Anden mandel likør kan bruges i stedet for ameretto
En kage med marcipan der passer helt perfekt i den søde juletiden.
Marcipan sandkage
250 gr smør
250 gr sukker
4 æg
100 gr marcipan i mindre stykker
½ tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. vaniljesukker se evt. Vanilje ( sukker )
2 spsk. Ameretto ( italiensk mandellikør )
1 tsk. bagepulver
250 gr mel.
- Kom smør, sukker, æg, vanilje, marcipan og ameretto i en røreskål.
- Pisk det til det er hvidt og luftigt.
- Kom mel og bagepulver i skålen og rør ved lav hastighed til melet er iblandet.
- Derefter et øjeblik ved høj hastighed.
- Kom dejen i en smurt sandkageform.
- Skær med en kniv i rids i dejen midt på.
- Bag kagen ved 175 gr. i ca. 1 time og 15 min. til den er fin brun og linder fra kanterne.
- Når kagen er bagt lægges formen ned på et spækkebræt og formen vendes et par gang.
- lad den afkøle lidt
- Løsen kagen fra formen med en kniv og vende den ud på spækkebrættet
- Lad den afkøle helt inden der skæres af den.
❤
2 Comments
Silvana Carillo
Hvilken str form har du brugt? Kan jeg bruge en str længde 30 cm br 11cm højde 9 cm?
Mvh Silvana
Charlotte
Hej Silvana
Det lyder som målene på en alm sandkageform. Så den kan du sagtens bruge til marcipan sandkagen.
Håber du syntes om kagen – go bage lyst
KH
Charlotte