
Hjemmelavet leverpostej

Sådan en lun Hjemmelavet leverpostej på et stykke brød……. – Det er bare godt……. Det må bestemt heller ikke mangle på et jule eller påskefrokost bord…. Det er en ren klassiker.
Der dufter skønt i hele huset, når man bager en Hjemmelavet leverpostej.. – Man bliver helt lækkersulten….. Uhm med Min mors syltede rødbeder eller en Sprøde asier.
At lave leverpostej selv er ikke så svært, og det er så lækkert. Især hvis den bliver pyntet med sprød stegt bacon og champignoner.
Andre lækre frokostretter: Kold dampet laks, Hjemmelavet rullepølse , Portvinssild eller krydder postej

tips
Bages i vandbad, altså formen med leverpostej sættes i et ovnfast fad med vand
Kan fryses ubagte og bages optøet i ca. 1 – 1½ time alt efter størrelsen på formen.
Skal det være festligt pyntes den bagte Hjemmelavet leverpostej med sprødstegt bacon og ristede championer.
Du kan bruge alu forme til at bage den hjemmelavet leverpostej i. Men prøv at kig i gemmerne måske har du nogle patéforme eller lignede stående i skabene alligevel.
Hjemmelavet leverpostej
1 kg svinelever
650 gr spæk
1 dåse/glas ansjoser eller benfrie sild
1 stort løg
2½ dl kaffefløde eller piskefløde
1½ dl mælk
1 æg
3 æggehvider
1 spsk. merian
½ tsk St allehånde
1½ spsk. salt
frisk kværnet peber
1 tsk sukker
1½ dl hvedemel
- hak svinelever, spæk, løg, og ansjoser gemmen en kødhakker.
- rør det sammen med æg, kaffefløde og krydderier.
- rør melet i til sidst.
- lav en smagsprøve.
- kom lidt rå postej i en kop/krus.
- sæt koppen i en gryde med lidt vand der koger.
- rør med en ske til det skifter farve. På den måde kan du smage postejen til.
- Hæld den færdige rå postejmasse i mindre forme eller alu formen.
- Hjemmelavet leverpostej fryses rå eller bage dem i vandbad ved 200 grader i ca. 1 – 1½ time. alt efter formens størrelse.
❤

