Hjemmelavet rullepølse
Det er ikke svært, at lave sin egen hjemmelavet rullepølse………Så kan du li rullepølse eller kender nogen der kan…… – Så prøv at lave den selv i stedet for at købe den.
Måske har du en rullepølsepresser i gemmerne……. Ellers kan 2 spækbrætter med noget tungt ovenpå sagtens bruges. Det sværeste er at rulle og snører pølsen…… Ellers skal den jo bare ligge i saltlagen og koges og presses.
Tips
Man bruger bomuldsgarn til at snører den med, men man kan få kødnet https://danishoutdoor.dk/vare/402025/ til at putte den i på nettet. Det er nemmest at komme den i kødnettet ved at trække nettet halvt op over en kande eller ligene ( der skal være net nede i kanden ) og pølsen ned i kanden og træk nettet op om pølsen.
Rullepølsen er særdeles fryseegnet.
Kan fryses hel i stykker eller skiver. Holdbarhed ca. 3 måneder.
Hjemmelavet rullepølse
Saltlage:
2 liter vand
2½ dl groft salt
1 dl sukker
2 laurbærblade
1 tsk. hele peberkorn eller en peberkorns blanding
Rullepøle:
1 svineslag
1 spsk. salt
1 tsk. st. sort peber
½ tsk. st. allehånde
½ tsk. merian
1 lille fint hakket løg
4 blade husblas
Kogelage:
Vand
1 tsk. salt
10 peberkorn
1 laurbærblad
- Kog en lage af vand, salt sukke og krydderier.
- lad den afkøle
- Bred svineslaget ud på et spækbræt, med ydersiden nedad
- hvis slaget er meget tykt, kan det flækkes på det tykke stykke og bredes ud.
- drys med krydderier og det fint hakkede løg.
- læg husblas bladene over
- Rul pølsen stramt, og bind et stykke bomuldsgran om pølsen.
- Derefter snøres den stramt med bomuldsgarnet.
- Læg den færdig snøret rullepølse ( med åbningen op ad ) i den lunkne saltlage i en skål eller ligene med låg på.
- Læg evt. en underkop eller ligne over til at holden den ned i saltlagen.
- sæt skålen i køleskabet i 2-3 dag.
- Efter 2-3 dage tages rullepølsen op af lagen
- lægges i en gryde ( åbning opad ) med frisk vand og krydderier.’
- Kog pølsen i 1½ time under låg.
- Lad pølsen køle lidt af i suppen.
- Læg nu rullepølsen i en rullepølsepresser eller mellem 2 spækbrætter med noget tungt ovenpå.
- skrue nu skuerne til så rullepølsen får den rigtige form.
- Lad den køle af under pres i en times tid.
- læg nu den færdige rullepølse i køleskabet til næste dag.
- Fjern bomuldgarnet pølsen er snøret med.
- nu kan den skæres i pæne skiver.
- Rullepølsen kan evt fryses hel eller i skiver.
❤