kvædemarmelade med whisky
Jule opskrifter,  Syltning

Kvædemarmelade med whisky


Kvædemarmelade med whisky, lime og en strejf vanilje. Kvædemarmeladen har en dejlig helt speciel parfumeret smag af kvæde, lime og whisky. Lime giver sammen med whiskyen en frisk smag som bliver fuldendt med et strejf vanilje. Marmeladen får en meget smuk rav gul farve. Perfekt til et godt stykke brød f eks til morgenmaden. Eller kan bruges som fyld i bagværk mm.

Kender du kvæder ???? – Kvæder er en sten hård frugt der modner sent på efteråret. De dufter dejligt, når den kommer ind i varmen. Kvæder skal tilberedes før de kan spises. De kan bruges til f. eks Kvædebrød, Kvædegelé , bagværk f eks Kvædehorn med marcipan. Kvæde te og denne kvædemarmelade med whisky.

kvædemarmelade med whisky

Tips:

Jeg bruger altid syltesukker når jeg laver marmelade, det er nemt og med et perfekt resultat hver gang. Syltesukker fås i velassorteret supermarkeder.

Glassene kan med fordel skylles i en sjat whisky i stedet for atamon



Kvædemarmelade med whisky



600 gr kvæder i små stykker ( skællet og ordnet )

500 gr syltesukker

1dll vand

½ dl lime saft

1½ spsk. whisky

1/4 tsk vaniljepulver eller 1 tsk go vaniljesukker se Vanilje

Atamon eller whisky til skylning af glas



 

  1. vask og skræl kvæderne.
  2. fjern kværnehuset, der må ikke sidde noget tilbage da det giver hårde ” skaller ” i marmeladen
  3. skær kvædestykkerne i mindre stykker.
  4. Kom alle ingredienserne i en tykbundet gryde.
  5. varm det op til det koger og skru ned for varmen
  6. lad det koge i 7 min under omrøring.
  7. Mos evt. marmeladen med en kartoffelmoser.
  8. hæld den varme marmelade på ren gjorte atamon eller whisky skyllede glas.
  9. luk glassene straks og sæt dem på et ren viskestykke.
  10. Vent med at tørre glassene af til dagen efter og sæt mærkater på.
  11. Opbevares køligt og mørkt.


Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×