Kvæde te
Kender du kvæder ????? Kvæder er en stenhård frugt, der modner i oktober. – Jeg holder meget af kvæder, derfor har jeg også anskaffet mig et kvæde træ. Et æble kvæde træ, som er begyndt at giv en del frugter i efteråret. Så laver jeg en dejlig te af den…… – Nemlig kvæde te…
Kvæde te smager bare så godt, parfumeret på sin helt egen specielle måde, samtidigt med den er frisk……. – Teen laves af friske kvæder, så det er kun i efteråret og ved juletid man kan lave denne skønne parfumeret te.
Kvæder er som sagt en stenhård frugt, der skal tilberedes inden den kan spises. Kvæder kan man komme i mad, lave te af, komme i bagværk f eks Kvædehorn med marcipan eller lave Kvædebrød som er slik og ikke brød. . Der bliver også nogle helt fantastisk marmelader af ud af kvæder så som Kvædemarmelade med whisky, eller Æble kvæde marmelade med vanilje . Men du kan også lave en lækker Kvædegelé, der har en flot ravgul orange farve. Perfekt til pynt på en Gammeldags dansk æblekage eller som tilbehør til mad eller i maden
Tips
Der er en opskrift til både et krus eller en kande kvæde te.
Du kan bruge alt sort te. Bare ikke sort te med ” smag ” .
Til en tekande kvæde te
1 frisk kvæde
2 – 3 tsk. sort te eller 1-2 tebrev alt efter tekandens størrelse
kogende vand
honning eller sukker
Til et stort krus kvæde te
1/4 kvæde
1 tsk. sort te eller et tebrev
kogende vand
honning eller sukker
- Vask kvæden grundigt
- fjern kernehuset og skær den i små tern.
- kom kvæde ternerne i en eller flere lange teposer ( eller lignede ).
- hæng teposerne inde i tekanden/kruset sammen med en pose med sort te eller tebrevet.
- hæld kogende vand over kvæderne og teen i tekanden/kruset
- lad det trække i 7-8 min.
- tag teposerne og te op.
- servere teen med honning eller sukker.
❤