Crumble æblekage
Crumble æblekage, eller æble crumble. Lun med vanilje is, creme fraiche eller flødeskum til det er bare fantastisk…….. – Æblestykker i bunden, og crumble dej over med masser af mandel stykker. En rigtig efterårs eller vinter dessert eller til kaffen……. uhm den er bare rigtig gó…..
En god måde, at bruge æbler der er blevet lidt kedelige i det. og som trænger til at bliver brugt. Eller måske har du mange æbler i haven. Vi har en del æbletræer i haven, så de år der er rigtig mange er det med at finde på neget at bruge dem til. Æblekage med crumble er bare en af mange måder at bruge de dejlige æbler på. de kan bruges til forskellige kage, marmelade, i mad og så plejer vi at lave most og fryse ned til vinteren.
Her er et par opskrifter med æbler: lækker kage med æbler og marcipan, Æble/kanelsnegle, Æblehorn:, Æblelommer, Hjemmelavet æblefedt, 2-3-4 marmelade med vanilje og lime, Mormors æblekage ( gammeldags æblekage ), Æbleboller med kanel, Hyldebærsuppe med æbler, Hvedebrød hævet på æblesurdej
tips
æble crumble kagen kan laves uden mandler i .
Du kan komme 1 tsk. kanel i stedet for vanilje
Crumble æblekage
800 gr æbler skrællet og skåret i både
100 gr sukker
1 tsk gó vaniljesukker se Vanilje ( sukker )
1 spsk. kartoffelmel
Crumbledej:
100 gr smør
150 gr mel
2 spsk. sukker
1 tsk. bagepulver
70-100 gr groft hakket mandler
- Vask og skæl æblerne
- skær den i både
- kom dem i et dybt ovnfast fad
- bland sukker, vanilje og kartoffelmel i en skål og rør det godt sammen
- drys sukker blandingen over æblerne.
- Crumbledej:
- alt i en skål og smuldre det det sammen md fingrene.
- hæld smuldredejen over æblerne i fadet.
- sæt fadet i ovnen ved 175 grader i ca. 45 mintutter eller airfryer 165 grader i 40 minutter.
- Kagen skal være fin brun og æblerne skal boble ved kanterne
- Serveres lun med creme fraiche
❤