Æble kvæde marmelade med vanilje
Har du fået fat i nogle kvæder… Kan du lave en helt skøn marmelade af kvæder og æbler. Nemlig en æble kvæde marmelade med vanilje. Dejlig frisk og på sammen tid parfumeret på den helt specielle kvæde måde….. Perfekt til et godt stykke brød f eks til morgenmaden. Eller kan bruges som fyld i bagværk mm.
Kender du kvæder ????
Kvæder er en sten hård frugt der modner sent på efteråret. De dufter dejligt, når den kommer ind i varmen. Kvæder skal tilberedes før de kan spises. De kan bruges til f. eks Kvædebrød, Kvædegelé , bagværk f eks Kvædehorn med marcipan. Du kan også lave te af kvæder se Kvæde te, og Krydret kvæde te. Eller en anden skøn marmelade af kvæder nemlig Kvædemarmelade med whisky.
Tips:
Jeg bruger altid syltesukker når jeg laver marmelade, det er nemt og med et perfekt resultat hver gang. Syltesukker fås i velassorteret supermarkeder.
Glassene kan med fordel skylles i en sjat spiritus i stedet for atamon
Æble kvæde marmelade med vanilje
3 kvæde ( ca. ordnet vægt 400 gr )
3 æbler ( ca. ordnet vægt 400 gr )
2 dl vand
1/4 tsk vaniljepulver eller 1 tsk go vanilje sukker se Vanilje
600 gr syltesukker
atamon eller spiritus til skylning af glas
- vask og skræl kvæderne.
- fjern kværnehuset, der må ikke sidde noget tilbage da det giver hårde ” skaller ” i marmeladen
- skær kvædestykkerne i mindre stykker.
- Vask og skræl æblerne.
- fjerne kernehuset og skær dem i små stykker.
- Kom alle ingredienserne i en tykbundet gryde.
- varm det op til det koger og skru ned for varmen
- lad det koge i 7 min under omrøring.
- Mos evt. marmeladen med en kartoffelmoser.
- hæld den varme marmelade på ren gjorte atamon eller spiritus skyllede glas.
- luk glassene straks og sæt dem på et ren viskestykke.
- Vent med at tørre glassene af til dagen efter og sæt mærkater på.
- Opbevares køligt og mørkt.
❤