Året på Bredstenen
kvædehorn
Efterårs bagværk,  Jule bagværk

Kvædehorn


kvædehorn
gærhorn med kvæder

De her kvædehorn er bare mega gó…. Kvæder har deres helt egen speciel parfumeret smag. og duft…… Lækker gærhorn med kvæder, remonce, marcipan. Kvæderne kogt lidt inden de er brugt som fylde.

Kender du kvæder ????

Kvæder er en sten hård lidt loden frugt. Der skal tilberedes inden de kan spises. De dufter dejligt parfumeret….. – Især når de kommer ind i den varme stue……. Kvæder kan bruges til Kvædebrød, som er slik og ikke brød. Kvædegelé, Kvædemarmelade med whisky, i mad og fyld i bagværk som disse lækre gærhorn med kvæder med marcipan. Du kan også lave en dejlig te af dem prøv Kvæde te eller Krydret kvæde te

Jeg elsker mit kvæde træ i haven. Det er begyndt, at giv mange kvæder. Den der helt specielle parfumerede smag og duft som kvæder har. Er jeg lidt vild med.

Opskrifter med kvæder: Efterårsmarmelade, Æble kvæde marmelade med vanilje, Kvædebrød med lime og vanilje ellerÆblegløgg

Andre lækre sager med gærdej: gammeldags Kringle, Æblehorn eller Rabarberhorn

Tips

Kvædehornene kan drysses med lidt mandel eller nøddeflager



Kvædehorn



dej

400 gr mel

200 gr smør

50 gr gær

4 spsk. lunkent vand

2 spsk. sukker

3/4 tsk gr salt

2 æg

remonce

100 gr smør

100 gr sukker

fyld

100 gr marcipan

1 stor kvæde eller 2 mindre

pynt

1 æg

perlesukker



  1. Kvæder
  2. vask og skræl kvæderne.
  3. fjern kernehuset og skær dem i små tern
  4. kog kvædeternene møre i lidt vand.
  5. afkøl dem.
  6. Dej
  7. Kom mel og smør i en skål, og smuldre smørret ud i melet.
  8. rør gær udi lunkent vand, rør sukker salt og æg i.
  9. hæld gær blandingen i mel/smør blandingen.
  10. ælt dejen grundigt.
  11. lad dejen hvile lidt.
  12. Remonce
  13. rør smør og sukker sammen til remoncen.
  14. skær marcipanen i tern.
  15. formning af horn
  16. del dejen i 2 lige store portioner.
  17. rul den ene portion ud i rund cirkel på ca 35 cm.
  18. skær dejen i i 8 lige store trekanter.
  19. læg en klat remonce på den brede inde.
  20. læg lidt af de afkølede kvædetern og marcipan stykker på remonce klaten.
  21. fold den brede ende over fyldet og klem lidt i kanterne, og rul hornet.
  22. sæt kvædehornene på en plade med bagepapir.
  23. gentage med den anden portion dej.
  24. smør kvædehornene med sammenpisket æg
  25. drys med perlesukker .
  26. sæt kvædehornene et lunt sted i ca. 1 time
  27. bag dem ved 200 gr i ca. 15 – 20 min

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×