kvædebrød med lime og vanilje
Juleknas

Kvædebrød med lime og vanilje


kvædebrød med lime og vanilje Hjemmelavet slik

Kvædebrød i en ny fortolket udgave med lime og vanilje…. Bliver lidt mere syrlig i smagen end almindeligt kvædebrød….. – Det kan jeg nemlig godt li´……. – Kvædebrød har slet ikke noget med brød at gøre…. Det er hjemmelavet slik…… Nærmest som slikket ” flæsk “.

Kender du kvæder ???

Kvæder er en stenhård frugt der modner sent på efteråret. De kan ikke spises rå, men skal f.eks. koges. Læg et par kvæder i en skål i den varme stue, og de dufter skønt…. På deres helt bestemt parfumeret måde.

Kvæder kan ud over hjemmelavet slik i form af kvædebrød også bruges til Kvædegelé, Kvæde te, Krydret kvæde te, Kvædemarmelade med whisky, Kvædehorn. Æble kvæde marmelade med vanilje Men også i mad og de kan syltes.

tips

Brug grill handsker når du rør i gryden med den kogende kvædemos, det sprutter

Vej mosen og tilsæt den sammen mængde sukker f.eks. 500 gr kvædemos = 500 gr sukker.



Kvædebrød med lime og vanilje



500 gr kvæder ( skrællet og ordnet )

1½ dl limesaft

1/4 tsk vaniljepulver

sukker ( vægt af mos = vægt sukker )

bagepapir

perlesukker



  1. Vask og skræl kvæderne.
  2. skær dem over og fjern alt fra kernehuset.
  3. skær kvæderne i mindre stykker.
  4. kom kvæde stykkerne i en gryde sammen med limesaft og vanilje.
  5. kom vand på til de er lige dækket med vand.
  6. kog kvædestykkerne til de er møre.
  7. mos dem med en kartoffel moser ( vandet skal ikke hældes fra ).
  8. Vej mosen og kom mos tilbage i en tykbundet gryde.
  9. tilsæt sukker ( sammen gr sukker som mos eks. 500 gr mos = 500 gr sukker )
  10. bring det i kog og lad det koge med jævnlig omrøring ved lavt blus til det bliver en stiv mos. ( pas på ikke at blive brændt på hænderne når man rør i den kogene mos ta evt. en grillhandske på )
  11. hæld den varme kvædemos ud på et stykke bagepapir lagt i en bradepande ( skal ikke bredes ud )
  12. nu skal det tørrer til det ikke klister mere. Læg et rent viskestykke over.
  13. Det kan godt tag flere uger.
  14. når det ikke klister mere. skæres det ud i passende stykker.
  15. De trilles i perlesukker. og lægges på et fad.
  16. lad dem tørre et par dag
  17. læg dem i en kagedåse.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×