![kvædebrød med lime og vanilje](https://i0.wp.com/aaretpaabredsten.dk/wp-content/uploads/2021/11/IMG_20211018_114233-01-scaled-jpeg-webp.webp?resize=1140%2C855&ssl=1)
Kvædebrød med lime og vanilje
![kvædebrød med lime og vanilje Hjemmelavet slik](https://i0.wp.com/aaretpaabredsten.dk/wp-content/uploads/2021/11/IMG_20211123_083436-01.jpeg?resize=256%2C192&ssl=1)
Kvædebrød i en ny fortolket udgave med lime og vanilje…. Bliver lidt mere syrlig i smagen end almindeligt kvædebrød….. – Det kan jeg nemlig godt li´……. – Kvædebrød har slet ikke noget med brød at gøre…. Det er hjemmelavet slik…… Nærmest som slikket ” flæsk “.
Kender du kvæder ???
Kvæder er en stenhård frugt der modner sent på efteråret. De kan ikke spises rå, men skal f.eks. koges. Læg et par kvæder i en skål i den varme stue, og de dufter skønt…. På deres helt bestemt parfumeret måde.
Kvæder kan ud over hjemmelavet slik i form af kvædebrød også bruges til Kvædegelé, Kvæde te, Krydret kvæde te, Kvædemarmelade med whisky, Kvædehorn. Æble kvæde marmelade med vanilje Men også i mad og de kan syltes.
![](https://i0.wp.com/aaretpaabredsten.dk/wp-content/uploads/2021/12/k-pd9-jj-teddy-0049_1_1.jpg?resize=192%2C256&ssl=1)
tips
Brug grill handsker når du rør i gryden med den kogende kvædemos, det sprutter
Vej mosen og tilsæt den sammen mængde sukker f.eks. 500 gr kvædemos = 500 gr sukker.
Kvædebrød med lime og vanilje
500 gr kvæder ( skrællet og ordnet )
1½ dl limesaft
1/4 tsk vaniljepulver
sukker ( vægt af mos = vægt sukker )
bagepapir
perlesukker
- Vask og skræl kvæderne.
- skær dem over og fjern alt fra kernehuset.
- skær kvæderne i mindre stykker.
- kom kvæde stykkerne i en gryde sammen med limesaft og vanilje.
- kom vand på til de er lige dækket med vand.
- kog kvædestykkerne til de er møre.
- mos dem med en kartoffel moser ( vandet skal ikke hældes fra ).
- Vej mosen og kom mos tilbage i en tykbundet gryde.
- tilsæt sukker ( sammen gr sukker som mos eks. 500 gr mos = 500 gr sukker )
- bring det i kog og lad det koge med jævnlig omrøring ved lavt blus til det bliver en stiv mos. ( pas på ikke at blive brændt på hænderne når man rør i den kogene mos ta evt. en grillhandske på )
- hæld den varme kvædemos ud på et stykke bagepapir lagt i en bradepande ( skal ikke bredes ud )
- nu skal det tørrer til det ikke klister mere. Læg et rent viskestykke over.
- Det kan godt tag flere uger.
- når det ikke klister mere. skæres det ud i passende stykker.
- De trilles i perlesukker. og lægges på et fad.
- lad dem tørre et par dag
- læg dem i en kagedåse.
❤
![håkonkager](https://i0.wp.com/aaretpaabredsten.dk/wp-content/uploads/2021/10/IMG_20211025_151309-01-scaled-jpeg-webp.webp?resize=75%2C75&ssl=1)
![de lækreste vaniljekranse](https://i0.wp.com/aaretpaabredsten.dk/wp-content/uploads/2021/12/IMG_20211205_070818-01-scaled-jpeg-webp.webp?resize=75%2C75&ssl=1)