
Håkonkager

Håkonkager, er en lækker sprød småkage med vanilje…… Dej rullerne trilles i sukker, hvilket gir en fin kant på kagerne. Håkonkager er en fin julesmåkage, men de kan naturligvis bages hele året. Det er småkager der skal rulles i stænger og skæres ud i skiver. Dejen kan laves i god tid og opbevares i køleskab eller fryses ned i rullede stænger på et fad.
Her hos os holder vi stor julekagebagedag. Så kommer vores piger og min mor for at være med til at bage julesmåkager. Det er en mega hyggelig dag…… Med julesange på cd’en, gerne severinesen fra jul i Gammelby. Min kagedåser bliver fyldte og de får med hjem til december. Der bliver altid bagt De lækreste vaniljekranse, Nougat specier, Klejner med cognac, Ellens brunkager, Svenske kager og så de her håkonkager.

Tips:
Kom et par stykker sukker i kagedåsen, så holder småkager sig sprøde.
Er også en god værtinde gave, en rullet ubagt dej pakket i husholdning film med en rød sløjfe på og en seddel hvordan de bages
Håkonkager:
225 gr hvedemel
200 gr smør
65 gr flomelis
½ tsk vaniljepulver eller 1 tsk go vaniljesukker se Vanilje ( sukker )
sukker til at rulle dejen i
- alt blandes i en stor skål.
- smuldres til det samler sig til en småkagedej.
- trilles i stænger med en tykkelse som en 5 kr.
- tril stængerne i sukker på et stykke papir.
- læg dej rullerne på et fad eller spækbræt, sæt dem i køleskabet i en times tid.
- skær dem i skiver på ca. .½ cm tykkelse.
- sæt dem på en bageplade med bagepapir ( eller smurt )
- bag dem ved 200 grader i ca. 10 min. kanten skal være fin lysebrun.
- læg dem til afkøling på en bagerist.
- læg dem i en tætlukket kagedåse som lukkes efter en times tid.
- kom evt. et par stykker sukker i dåsen.
❤

