Efterårs bagværk,  forårs bagværk,  Jule bagværk,  sommer Bagværk,  vinter bagværk

Rosenvandskager


Rosenvandskager
småkager med rosenvand

Rosenvandskager, er en skøn sprød småkage med en meget fin eftersmag af roser og lidt lavendel. Dej rullerne trilles i sukker, hvilket gir en fin kant på kagerne. Rosenvandskager kan naturligvis bages hele året. Men er også en fin og måske anderledes ” frisk ” julesmåkage

Det er en småkage der skal rulles i stænger og skæres ud i skiver. Dejen kan laves i god tid og opbevares i køleskab eller fryses ned i rullede stænger på et fad.

Andre gode småkager: Tante kis’s gaffelkager, Esthers småkager, Orangekager eller Nougat specier

Tips:

Kom et par stykker sukker i kagedåsen, så holder de sig sprøde.

Rosenvand finder i i helsekost butikker, på nettet og i orientalske butikker

Tørret lavendel kan fås i en helsekost butik og på nettet.

En rulle rå dej af småkage med rosenvand er også en god værtinde gave, pakket i husholdning film med en rød sløjfe på og en seddel hvordan de bages



Rosenvandskager



225 gr hvedemel

200 gr smør

50 gr flomelis

½ tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker  se Vanilje ( sukker )

50 gr marcipan

3 spsk. Rosenvand

75 gr kartoffelmel

1 tsk. tørret lavendel blomster ( kan undlades )

sukker til at rulle dejen i 



  1. alt blandes i en stor skål.
  2. smuldres til det samler sig til en småkagedej.
  3. trilles i stænger med en tykkelse som en 5 kr.
  4. tril stængerne i sukker på et stykke papir.
  5. læg dej rullerne på et fad eller spækbræt, sæt dem i køleskabet i en times tid.
  6. skær dem i skiver på ca. .½ cm tykkelse.
  7. sæt dem på en bageplade med bagepapir ( eller smurt )
  8. bag dem ved 200 grader i ca. 10 min. kanten skal være fin lysebrun på kanten.
  9. læg dem til afkøling på en bagerist.
  10. opbevar Rosenvandskagerne i en tætlukket kagedåse som lukkes efter en times tid.
  11. kom evt. et par stykker sukker i dåsen.


Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×