Året på Bredstenen
julens udstikskager
Jule bagværk

Julens udstikskager


julens udstikskager Figurkager

Frem med alle de sjov udstiksforme der gemmer sig i skuffen…… En engel, gris, et tog, et hjerte eller måske et juletræ….. – Bagefter pynte figurkager med glasur og krymmel….. – Det er et hit hos børn, som de elsker….. – Da min piger var mindre, pyntede de efter alle kunstens regler, Julens udstikskager .. De blev gemt i hver sin kagedåse. Så fik de et af deres kunstværker med i madpakken i december.

Denne opskrift på julens udstikskager eller figurkager er meget nemme at lave og smager skønt……. – Krydderier, sirup, kaffe, appelsin og romglasur gå op i en højere enhed

Her hos os holder vi stor kagebagedag. Så kommer vores piger og min mor for at være med til at bage småkager. Det er en hyggelig dag, med julesange på cd’en gerne severinesen fra jul i Gammelby…… – Min kagedåser bliver fyldte og de får med hjem til december. Vi holder altid kagebagedag først i december, så har vi dejlige julekager hele december. Man får så meget andet mellem jul og nytår.

Andre gode julesmåkager: De lækreste vaniljekranse, Min mors klejner med cognac, Ellens brunkager eller Tante kis’s gaffelkager

Tips:

Du kan farve glasuren i forskellige farver så bliver julens udstikskager rigtig spraglede

I stedet for rigtig rom kan du bruge rom essens til glasuren til figurkager

Det er vigtigt at bruge øko appelsin/citron da de alm er sprøjtet.

Kom et par stykker sukker i kagedåsen, så holder kagerne sig sprøde



Julens udstikskager



2 dl sukker

125 gr mørk  sirup

½ dl meget stærk kaffe

150 gr smør

½ tsk St nelliker

1 tsk St ingefær

1 tsk St kanel

revet skal af ½ øko citron

revet skal af ½ øko appelsin

½ spsk. potaske

1 spsk. varmt vand

400 gr mel

glasur

½ æggehvide

 ca. 100 gr flormelis

ca. ½ spsk. rom eller rom essens

pynt

kagekrymmel



  1. Smelt sukker og sirup med kaffen i en tykbundet gryde.
  2. Kom smørret i gryden og rør til det er smeltet.
  3. Bland krydderier, citron og appelsinskal i gryden og rør.
  4. Rør potaske ud i vand.
  5. tilsæt mel og potaske og rør i dej med en slev til det begynder at blive stiv.
  6. kom dejen i en skål med låg eller en frysepose som sættes i køleskabet til dagen efter. ( dejen kan også fryses )
  7. Udrul dejen tyndt på et mel drysset bord og udstik med forskellige udstiksforme.
  8. Sæt dem på en bageplade med bagepapir.
  9. bag de fine juletræ, grise eller stjerner mm. ved 225 grader i ca. 8 min.
  10. lægges på en bagerist til afkøling.
  11. Glasur:
  12. rør æggehvide, rom (essens ) og flormelis sammen.
  13. kom det i en frysepose, tryk luften ud af posen og bind en knude på posen.
  14. klip et lille hul ved et ene hjørne.
  15. så er det ellers bare at pynte engle, køer, hjerter mm fint med glasuren . ( Børn elske at pynte kage, også med kage krymmel )
  16. Lad den ligge på fade til glasuren er tør.
  17. kom dem i en tætsluttende kagedåse evt. med et par stykker sukker.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×